17 yıllık birikim 12 günde mi bitti? IBAN paylaşan Erdoğan daha önce ne söylemişti?

Yayın tarihi: 31 Mart 2020 Salı 2:35 pm - Güncelleme: 31 Mart 2020 Salı 2:35 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Mart’ta yaptığı açıklamada Türkiye’nin ekonomik anlamda salgına en hazırlıklı ülke olduğunu söyledi. Dünkü açıklamasında ise yardım kampanyası için IBAN numarası paylaştı. Erdoğan’ın başlattığı kampanya, sosyal medyada büyük tepki topladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından duyurduğu yardım kampanyasının yankıları sürüyor.

IBAN tepkisi! Türkiye Devleti, vatandaşına para yerine IBAN numarası verdi

Günlerdir hükümetin emekçiler ve dar gelirliler için bir paket açıklaması beklenirken, Erdoğan’ın yardım kampanyası başlatması muhalefetin tepkisini çekti.

BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI

İşsizlik Fonu için bugüne kadar yapılan yaklaşık 140 milyar liranın devreye sokulması beklenirken, yine halka yönelik bağış kampanyası başlatılması, Erdoğan’ın 18 Mart’ta Çankaya Köşkü’nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamayı da akıllara getirdi.

Erdoğan 18 Mart’ta yaptığı açıklamada “Özellikle, son 17 yılda ülkemizin temel hizmet alanlarında ve altyapısında gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşüm sayesinde, hamdolsun Türkiye, bu sürece olabilecek en hazırlıklı şekilde yakalanmıştır.” diyerek AKP iktidarı döneminde yapılanlar sayesinde Türkiye’nin ekonomik olarak da salgına hazırlıklı olduğunu ileri sürmüştü.

Erdoğan’ın ‘IBAN kampanyasını’ eleştiren öğrenciye gözaltı

IMF ADRESİ BULUNUYOR

Ancak geçen 12 günlük sürede özellikle çalışanlara yönelik bir destek paketinin açıklanmaması ve Bilim Kurulu’nun önerisine rağmen sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesinin arkasında ekonomik tablonun yattığı iddia ediliyor. Kimi ekonomistler ise bütçede bu dönemde kullanılacak kaynak olmadığı için borçlanma seçeneğini hatırlatarak IMF’i adres gösteriyor.

Erdoğan’ın dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yardım kampanyası başlatarak IBAN numaralı paylaşması da, Türkiye ekonomisinin salgına ‘hazırlıklı’ yakalanmadığı şeklinde yorumlandı.

CHP’den Erdoğan’a videolu ‘kampanya’ yanıtı: ‘IMF’ye borç verecek durumdayız dediler…’