Yurttaşlar, TELE1 mikrofonundan iktidara tepki gösterdi! ‘Alınan kararın salgınla alakası yok, bunu fırsata çeviriyorlar’

Yayın tarihi: 28 Nisan 2021 Çarşamba 7:35 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2021 Çarşamba 7:37 pm

AKP iktidarı koronavirüs salgını ile mücadeleyi bahane ederek yurttaşların alkol içme özgürlüğünü kısıtladı. Konu üzerine sokağa çıkan TELE1 Ekibi, alınan bu skandal kararı yurttaşlara sordu.

AKP iktidarı koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde bir skandala daha imza attı. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı süresince alkol alımının yasaklanmasına tepkiler sürerken, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanan 3 haftalık “tam kapanma” boyunca da alkol satışının yapılmayacağı belirtildi.

Soylu’dan alkol yasağı açıklaması: Soru işareti söz konusu değil

TELE1 Muhabiri Engin Açar, yurttaşlara mikrofon uzatıp bu yasak hakkında ne düşündüklerini sordu. Mikrofon uzatılanların çoğu kararı gündem değiştirme ve özgürlüklerin kısıtlanması olarak yorumladı.

Bilim Kurulu Üyesi Yavuz’dan alkol yasağına tepki: Hayretler içerisindeyim

Yasağın sadece üç haftalık kısıtlamayla ilgili olmadığını belirten yurttaş, “Mevcut iktidarın konuya bakış açısı belli. Kararın bugün yaşananlarla alakası yok. Bunu sadece fırsata çevirerek kendi seçmenini, ideolojik olarak kendisine yakın olan insanları konsolide etmek için atılmış bir adım. Bunun pandemiyle hiçbir alakası yok. Özgürlükçü anlayış hiçbir zaman olmadı, olmayacaktır” ifadelerini kullandı.