Yurttaşlar mahalleye gelen yüzlerce kargayı davul ve tef çalarak kovmaya çalışıyor

Yayın tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe 9:11 am - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 9:11 am

Van’ın Erciş ilçesinde özellikle gün batımına yakın zamanlarda ortaya çıkan yüzlerce karga, hem çıkardıkları ses nedeniyle hem de ekinlerinin zarar görmesi ihtimalinden mahalleliye endişe yaratıyor. Mahallede yaşayanlar kargaları, davul ve tef çalarak bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Erciş ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kasımbağı Mahallesi’nde özellikle gün batımına yakın zamanlarda ortaya çıkan yüzlerce karga, hem çıkardıkları ses nedeniyle hem de ekinlerinin zarar görmesi ihtimalinden mahalle sakinlerini endişelendiriyor. Kargalardan rahatsız olan mahalle sakinleri, kargaları kovmak için ilginç bir yöntem uyguladı. Mahalle sakinleri, havanın kararması ile birlikte gelen kargaları davul ve tef çalarak bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

DAVUL VE TEF ÇALARAK KARGALARI MAHALLEDEN KOVUYORLAR

Mahalle sakinlerinden Zülküf Çiçek, kargaların özellikle yaz mevsiminde ekinlerine büyük zarar verdiğini belirterek, “Akşam olunca kargalar mahallemizin üzerini kara bulut gibi kaplamaya başlıyor. O kadar kalabalık geliyorlar ki, gökyüzünü kara bulutlar gibi kaplıyor. Sesleri de bizi çok rahatsız ediyor. Hayvanlarımızın samanlarına da zarar veriyorlar. Biz de mahalledeki gençlerle birlikte elimizde davul ve tef çalarak gürültü çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.