Yurttaş bu kış 10 liranın altında sebze ve meyve göremeyecek

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 9:14 am - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 9:24 am

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, akaryakıt ve doğalgaz fiyatlarının sebze ve meyve fiyatlarını etkilediğini belirterek Kış aylarında 10 liranın altında sebze ve meyve olmayacağını söyledi. 

AKP iktidarının politikaları sebebiyle Türkiye günden güne yoksullaşamaya devam ediyor. Türk lirasının dövize karşı tarihi değer kaybı hemen hemen her kaleme yansıdı. Akaryakıttaki zamlar ve iktidarın ardı ardına da doğalgaza zam yapması meyve ve sebze fiyatlarını vurdu. Antalya Ticaret Borsası da sebze ve meyve fiyatlarında son yedi yılın rekorunun kırıldığını açıkladı. 

Enflasyonun yüzde 180’in üzerine çıktığı bir kara kışta yurttaş 10 liranın altında meyve ve sebze alamayacak.  NTV’ye konuşan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Kış’ın zamlı sebze ve meyve fiyatları için uyarı yaptı. Tavşan şunları dile getirdi:

“Hem Brent petrolün yükselişi hem Avrupa’daki Rusya-Ukrayna savaşından dolayı maalesef öyle gözüküyor ki kış sezonu özellikle doğalgazda bazı problemler olacak. 2 lira, 3 lira, 5 liralar yok artık… Hiçbir ürün 10 liranın altına düşmez gibi gözüküyor. Ürünler düşerse üretici zarar eder”

Sebze ve meyve fiyatları yedi yılın rekorunu kırdı!