Yurtiçi Kargo kuryeleri de zam mücadelesine katıldı

Yayın tarihi: 1 Şubat 2022 Salı 2:41 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 2:59 pm

Yurtiçi Kargo kuryeleri, diğer taşımacılık sektöründeki çalışanlar gibi zam mücadelesi için Yurtiçi Kargo Genel Müdürlüğü’nün önünde eylem gerçekleştirdi.

Trendyol Express ile başlayan eylemler bugün de Yemeksepeti Banabi ve Yurtiçi Kargo kuryelerinin eylemleriyle devam ediyor. Yemeksepeti Banabi kuryelerinin ardından Yutiçi Kargo kuryeleri de ‘bu bir sefalet ücretidir’ diyerek kontak kapattı. Kendilerine yapılan yüzde 17’lik zamma itiraz eden kuryeler çalıştıkları kurumdan yüzde 40 oranında zam istiyor. Verilen yüzde 17’lik zamma itiraz eden çalışma arkadaşlarının işten çıkarıldığını belirten çalışanlar, konvoy halinde taleplerinin yerine getirilmesi için Genel Müdürlük binasına doğru hareket etti.

KARGO ÇALIŞANLARININ KAMUOYU DUYURUSU

“Yurtiçi Kargo çalışanları olarak kamuoyuna duyurumuz: Bu sabah 9.00’da %17 zamma ve sözleşme fesihlerine karşı haklarımızı almak için Varyap Plaza Yurtiçi Kargo Bölge Müdürlüğü önünde olacağız. Halkımızı bizimle dayanışmaya çağırıyoruz. “Yurtiçi Kargo çalışanları olarak iş ortağı adı altında hiçbir gelir elde edemeyen emekçileriz. Hiçbir güvencemiz yok ve sadece parça başı ücret alıyoruz. Parça sayılarımız da bir çok şubede çok düşük. Şirket ise bize % 17 zammı reva gördü. Bu zam üzerine şirkete taleplerini dile getiren İstanbul Yasemin DDN Şubesi’nden 20 çalışma arkadaşımızın sözleşmesi fesh edildi. Biz, bu sabah 09.00’da kontak kapatarak Varyap Plaza Yurtiçi Kargo Müdürlüğü önünde buluşacağız.

1. %40 zam yapılsın.

2. Dağıtılacak parça sayıları artırılsın.

3. Sözleşme fesihleri iptal edilsin, hiçbir çalışma arkadaşımızın sözleşmesi fesh edilmesin.” paylaşımında bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta maaşlarına yapılan yüzde 11’lik zammı protesto etmek için kontak kapatma eylemlerine başlayan Trendyol Express çalışanlarının eylemleri sonuç vermiş, maaşlara yüzde 39 zam yapılmıştı. Trendyol Express çalışanlarının eylemi sonrası taşımacılık sektöründeki diğer kurum çalışanları da zam kriziyle mücadelede eylem gerçekleştirmeye başladı.

Yemeksepeti kuryeleri kontak kapattı