Yunanistan’daki yangın Edirne sınırından görüldü

Yayın tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma 10:21 am - Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma 10:21 am

Yunanistan’da 16 gündür devam eden yangınların çıkardığı alev ve dumanlar Edirne sınırında bulunan köylerden görülmeye başlandı.

Yunanistan’ın Dedeağaç ve Meriç Bölgesi’nde çıkan yangınlar 16’ncı gününde büyük oranda kontrol altına alınsa da bölgede alevler yer yer yeniden yükselmeye devam ediyor.

Batı Trakya bölgesinde yer alan Dadia Ormanı‘ndaki yangın devam ederken, Türkiye-Yunanistan sınır hattında ilerleyişini sürdürüyor. Kuvvetli rüzgarların da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulaşan alevler ve çıkan dumanlar, Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı sınır köylerden de görülebiliyor. Yangının devam ettiği bölgenin karşısında yer alan Meriç’in Küplü beldesinde, yangının büyüklüğü gözler önüne serildi.

“’YANGIN SOFULU BELDESİNE YAKLAŞMAKTA’

Yangınlar nedeniyle tedirgin olduklarını belirten Küplü Beldesi Belediye Başkanı Gökmen Altay, ”Yunanistan’da iki haftadır süren yangınlar güneyden kuzeye doğru ilerleyerek çeşitli noktalarda kendini hissettirdi. Şu anda Kadıdondurma köyümüzün karşısındaki Sofulu beldesine doğru yaklaşmakta. Oradaki insanların Allah yardımcısı olsun. Bu yangının bir an önce Yunanistan hükümeti tarafından söndürülmesini biz de istiyoruz. Çünkü buradaki ormanlar bizlerin de canı ciğeri” dedi.

Yunanistan yanıyor! Tek bir bölgede 81 bin hektar alan kül oldu