Yangın çıkan Yunan feribotunda Türk yolcular da var

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 9:21 am - Güncelleme: 18 Şubat 2022 Cuma 6:59 pm

İtalya’ya gitmek için yola çıkan gemi Yunanistan sınırları içinde alev aldı. Büyük yangın Avrupa basınında korkuyla karşılandı. Yanan gemide 290 yolcunun olduğu ve bunlardan bazılarının da Türk olduğu bildirildi.

Yunanistan sınırları içinde bulunan ve İtalya’ya gitmek için hareket eden gemide henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yolcuların kurtarılması için bölgeye 3 romörkör ve 3 devriye botu gönderildi. Gemide 290 yolcunun öldüğü ve bu yolculardan bazılarının Türk olduğu bildirildi.

KENDİSİNE ULAŞILAMAYAN TÜRK YOLCU KURTARILDI

Yangın çıkan feribotta kendisine ulaşılamayan Türk yolcunun da kurtarıldığı bildirildi. Diplomatik kaynaklara göre, kendisine ulaşılamayan Türk vatandaşın da kurtarılmasıyla, Yunanistan’ın Korfu Adası’na ulaştırılan Türk yolcu sayısı 26 oldu.

Türkiye’nin Atina-Pire Başkonsolosu Mustafa Somuncu’nun Korfu’ya gideceği belirtilerek, Türk vatandaşlar için tüm gerekli yardım ve konsolosluk hizmetlerinin sağlanacağı da bildirildi.

TIKLAYIN | Yunan ve Türk gemileri çarpıştı

Yunan ve Türk gemileri çarpıştı

 

Yunanistan’ın İgumenitsa Limanı’ndan hareket ederek İtalya’nın Brindisi kentine giderken bu sabah saatlerinde yangın çıkan feribotta bulunan 290 yolcu ve personelden 278’inin kimliklerini belirlendi, 10 kişinin kayıp iki kişinin ise yanan gemide mahsur kaldığı belirtildi.
Arama kurtarma çalışmaları devam ederken mahsur kalanlardan birinin Türk olduğu açıklandı.

BİR TÜRK VE 1 BULGAR KAYIP

Kurtarma çalışmaları sırasında gemide mahsur kalan iki kişinin arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Birisinin Bulgar diğerinin ise Türk vatandaşı olduğu iki kişinin bulunması için çalışmaların devam ettiği açıklandı. Bulgar ve Türk vatandaşlarının isimleri açıklanmadı. Gemide yangının devam ettiği ve söndürme çalışmalarının iki yangın söndürme gemisi ile devam ettiği belirtildi.

Gemide 51’i personel 290 kişinin bulunduğu ve yangının 3 numaralı otomobil garajında çıktığı belirlendi.

Yetkililer bir kişinin nefes alma sorunu yaşadığı için hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, Yunan medyası en az 10 kişinin ise kayıp olarak kayıtlara geçtiğini aktardı.

183 metrelik feribottaki yolcuların büyük çoğunluğunun Bulgaristan, Romanya ve Türkiye vatandaşı olduğu belirtildi.