Yunanistan Rus tankerine el koydu

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 11:36 am - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 11:39 am

Yunanistan, Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya yapılan askeri operasyon sebebiyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar kapsamında bir Rus  tankerine el koydu. Eğriboz Adası açıklarında el konulan tankerin petrol taşıdığı öğrenildi.

Yunanistan’ın, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik yaptırımları çerçevesinde Eğriboz Adası açıklarında bir Rus petrol tankerini alıkoyduğu bildirildi.

Yunan “Kathimerini” gazetesinin haberine göre, Rusya bandıralı “Pegas” adlı gemi, petrol yükünü Mora Yarımadası’nda başka bir gemiye transfer etmek üzere yolda olduğu sırada kötü hava koşulları nedeniyle yöneldiği Eğriboz Adası’nın güneyindeki bir koyda durduruldu.

Yunan Sahil Güvenlik yetkilileri, koydan çıkışına izin vermedikleri petrol tankerine yönelik kararın, AB ve NATO’nun Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara ilişkin yönergelere göre ülkenin kara para aklamayla mücadele kurumunca verildiğini söyledi.

RUSYA’DAN YUNANİSTAN’A: TÜRKİYE BİZE DAHA YAKIN

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitçotakis, 8 Aralık 2021’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilk görüşmesiniiçin Soçi şehrine gittiği sırada Moskova’dan Atina’ya “Türkiye şu anda bize daha yakın” mesajı geldi.

Yunanistan’daki ANT-1 televizyon kanalına konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Yunan gazetecinin “Yunanistan ile Türkiye’nin Rusya ile olan ilişkisini 10 üzerinden değerlendirecek olursanız taraflara kaç puan verirsiniz” sorusuna “İkili ilişkileri 10 üzerinden değerlendirmem gerekirse Türkiye ile 7, Yunanistan ile ilişkilerimiz ise 6 puanı hak ediyor” cevabını vermişti.

 

Yunanistan ‘olası bir MİT operasyonu’ nedeniyle 8 FETÖ üyesini başka ülkelere gönderdi