Şehit Fethi Sekin’in oğlu Burak Tolunay Galatasaray formasıyla ilk maçına çıktı

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 4:28 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 4:29 pm

İzmir’deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin‘in oğlu Burak Tolunay Sekin, Galatasaray formasıyla ilk maçına çıktı.

İzmir’de 5 Ocak 2017’de adliyeye yapılan terör saldırısında canını hiçe sayarak teröristleri engelleyerek büyük kayıplar yaşanmasını önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin’in oğlu Burak Tolunay Sekin, Galatasaray U19 takımında ilk maçına çıktı. Sekin, U19 Elit A Ligi’nde Adana Demirspor’a karşı 20 Nisan’da oynanan karşılaşmada sarı kırmızılı formayı ilk kez giydi. Genç oyuncu yedek başladığı maçta 16 dakika süre aldı.

ALTAY ALTYAPISINDA YETİŞTİ

Sekin, 2019’dan bu yana Altay’ın altyapısında top koşturuyordu. Sekin, 14 Şubat’ta Galatasaray’la sözleşme imzaladı. Sarı kırmızılı ekip, daha önce de Burak’ı transfer etmek istemiş ancak Burak’ın yaşının küçük olması nedeniyle İzmir’de ailesiyle kalmasına karar verilmişti. Genç santrfor geçtiğimiz yıllarda U14 ve U16 Milli Takımı’na da davet edilmişti.

“BABAM BENİMLE GURUR DUYARDI”

Sekin, 2021 yılında yaptığı açıklamada, “İlk hedefim genç yaşta Altay’da profesyonel olmak. Ondan sonra da Galatasaray’a transfer olmak istiyorum. Babam benimle gurur duyardı diye düşünüyorum. O beni Galatasaray’da görmek isterdi” ifalerini kullanmıştı.

Polis memuru Fethi Sekin şehadetinin 6. yılında anılıyor

Burak Tolunay Sekin, Galatasaray, Fethi Sekin, Galatasaray u19

İzmir’deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in oğlu Burak Tolunay Sekin, Galatasaray formasıyla ilk maçına çıktı. 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ