Yunanistan kaçak göçmenleri döverek Türkiye’ye geri itti

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 3:30 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 3:55 pm

Yunanistan’a yasa dışı yollar ile geçen 12 Afgan kaçak göçmen, Yunan güvenlik güçlerince kıyafetleri alınıp dövüldü. Darp edilen kaçak göçmenler Türkiye’ye itildi. Jandarma ekipleri, kaçak göçmenleri Edirne Kapıkulu Sınır Kapısı yakınlarında buldu.

Yunanistan güvenlik güçleri Türkiye’den yasa dışı yollarla ülkelerine giren 12 Afgan kaçak göçmeni darp etti. Kıyafet, para, değerli eşyalarını alan Yunan güçleri, yarı çıplak ve ayakkabısız olarak kaçak göçmenleri Türkiye’ye geri itti.

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda  yarı çıplak halde yakalanan göçmenler jandarmanın kıyafet ve yiyecek vermesinden sonra sonra işlemleri için Edirne İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Kamyon kasasında gizlenmişler! 101 kaçak göçmen yakalandı

‘YUNAN POLİSİ ÇOK AĞIR ŞEKİLDE DÖVDÜ’

Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmelerinin ardından yakalanıp, üzerlerindeki değerli eşyaları ve kıyafetleri çıkarıldıktan sonra darbedilerek, Türkiye’ye zorla itildiklerini söyleyen Afganistan uyruklu Kamal Afghan, kendilerine Türk askerlerinin sahip çıktığını söyledi. Ateş yakarak hayatta kaldıklarını belirten Afghan, “Yaklaşık olarak 25 kişi İstanbul’dan Avrupa’ya gitmek için hareket ettik. Yunan tarafına geçtiğimizde Yunan polisi bizleri yakaladı ve çok ağır bir şekilde dövdü. Bütün elbiselerimize, kıyafetlerimize ve değerli eşyalarımıza el koydu daha sonrasında bizi Türkiye tarafına gönderdiler. Türkiye tarafında jandarmaya çok teşekkür ediyoruz. Bizlere kıyafet, elbise verdiler; güzel davranışta bulundular. Ateş yakarak hayatta kaldık” dedi.

Afgan erkek eşini ve kızını yaraladı 19 yaşındaki Tolga cinayete engel oldu

‘3 GÜN TUTTULAR, YEMEK VERMEDİLER’

Yama Ahmedi ise 3 gün boyunca kötü şartlarda, bir odada aç ve susuz tutulduklarını belirterek, “Avrupa’ya gitmek için Yunan tarafında askerler tarafından yakalandık. Yunan askerleri bütün eşyalarıma, elbiseme, kıyafetime, telefonuma, bütün her şeyime el koydu ve Türkiye tarafına geri itti. Biz de ateş yakarak ısındık ve daha sonra jandarma bizi teslim aldı. Jandarmaya çok teşekkür ediyoruz. Bizlere elbise, kıyafet verdi. Bunun için minnettarız. Bizi 3 gün tuttular. Yola çıkarken hazırladığımız yiyecekleri yedik. Bize hiç yemek vermediler. Bize tokat, yumruk attılar. Tek kullanımlık botlarla bizi geri ittiler. Jandarma bize ayakkabı, pantolon, kıyafet, ekmek, yiyecek, su temin etti. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Mustafa Destici: Mültecilerin Türkiye’ye ekonomik bir faturası yok

Diğer kaçak göçmenler de Yunan polislerinin kendilerini darbedip, zorla Türkiye’ye itildiklerini anlattı.

‘Bunların seslerini keseceğiz’ diyen Doğu Perinçek’e Ümit Özdağ’dan jet yanıt