Mustafa Destici: Mültecilerin Türkiye’ye ekonomik bir faturası yok

Yayın tarihi: 17 Nisan 2022 Pazar 1:59 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2022 Pazar 1:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göçmenlere 40 milyar doları aşan bir harcama olduğunu açıklamasına rağmen BBP Lideri Mustafa Destici, göçmenlerin Türkiye’ye ekomomik faturası yok dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici tv100’de Pınar Işık Ardor’un konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Destici, Ardor’un son dönemlerde sosyal medyda platformlarında dolaşan mültecilerin taciz videoları ve mültecilerin Türkiye’nin durumu hakkında soruya yanıt verdi. Destici, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılın, “Sığınmacılar için harcadığımız para 40 milyar doları aşmış durumda” açıklamasın karşın mültecilerin Türkiye’ye ekonomik bir faturası olmadığını iddia etti. Destici’nin açıklaması şöyle:

 

Suriyeli kadın 9 yıllık dini nikahlı Türk kocasını Suriyelilere dövdürdü

“Meseleye ekonomiden ziyade bir demokgrafik yapının tehdit edilmesi ve daha sonra bu mültecilerin Türkiye’nin başına kaos açma endişesi taşıyorum. Yanlış bir algı oluşturuluyor. Mültecilerin Türkiye’ye ekonomik bir faturası yok. Artı eksi hesabı yaptığınızda… Akşam Konya’da ekonomi profesörleri ile konuştuk. Orada da söylendi bunun ekonomik faturası yok. Ama demoragrafik yapının tehdit edilmesi ve kaos ortamı oluşturup kriz çıkarmak isteyenlerin elinde koz olarak kullanılabilir. Önerim Suriye’de savaş bittiğinde geri göndermeliler. Katkı yapmayanı boşta gezeni huzuru bozanı göndereceğiz.”

Eski ortağına Suriyeli büyücüyle saldırdı