Yunanistan Başbakanı’ndan Saray’a ‘yüzde 85 enflasyon’ göndermesi

Yayın tarihi: 5 Kasım 2022 Cumartesi 9:52 am - Güncelleme: 5 Kasım 2022 Cumartesi 9:52 am

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, son dönemde iyice gerilen Türkiye-Yunanistan ilişkileri ile ilgili konuştu. Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine karşılık olarak, “Eğer Yunanistan’da da enflasyon yüzde 85 olsaydı, ben de konuyu değiştirmeye çalışırdım” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Almanya’nın başkenti Berlin’de aralık ayında düzenlenecek Batı Balkanlar Zirvesi öncesi gerçekleştirilen zirvede, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ile ilgili sözlerine yönelik açıklama yaptı.

Yunanistan’ın Ekathimerini haber sitesine göre, Ankara’nın Yunanistan’a yönelik tutumunu ‘saldırgan’ olarak nitelendiren Miçotakis, Türkiye hükümetinin “dikkatleri ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sarmaldan başka yere çekmeye çalıştığını” söyledi.

Miçotakis, “Eğer Yunanistan’da da enflasyon yüzde 85 olsaydı, ben de konuyu değiştirmeye çalışırdım. Türk yetkililer Yunanistan’ı her tahrik ettiğinde bir yanıt verseydim başka hiçbir şey yapmıyor olurdum” dedi.

Türkiye ile iletişim kurmayacaklarını söyleyen Miçotakis, “Daha önce de söylediğim gibi; nafile bir karşılıklı konuşmaya girmeyeceğiz. Yunanistan’ın duruşu oldukça net. Daha önce pek çok kez dile getirildi; buna ekleyecek daha fazla bir şeyim yok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan Yunanistan ile gerilimi artıracak sözler! “Miçotakis bana cevap yetiştirmeye kalktı”