Yunanistan Başbakanı: Erdoğan enflasyon yüzünden konuyu değiştiriyor

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 3:18 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 3:18 pm

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla Ege Adaları nedeniyle gerginlik yaşamaları hakkında, “Eğer Yunanistan’da enflasyon yüzde 85 olsaydı ben de konuyu değiştirmeye çalışırdım” dedi.

Ege Adaları nedeniyle Yunanistan ve Türkiye hükümetleri arasında yaşanan gerginlik devam ederken Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis’ten konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Greekcitytimes’ın haberine göre, Batı Balkan Zirvesi’nde konuşan Kriyakos Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki enflasyonun yüzde 85 olması nedeniyle halkın ilgisini enflasyondan uzaklaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

Miçotakis, “Eğer Yunanistan’da enflasyon yüzde 85 olsaydı ben de konuyu değiştirmeye çalışırdım” dedi.

“BİR YERE VARMAYACAK TARTIŞMALARA GİRMEYECEĞİZ”

Miçotakis, Ege Adaları konusunda yapılan karşılıklı demeçleri “bir yere varmayacak tartışmalar” olarak niteledi.

Miçotakis konu hakkında, “Eğer Türk yetkililer her Yunanistan’ı provoke ettiğinde cevap verseydim başka şeye zamanımın kalacağını zannetmiyorum. Daha önce de söylediğim gibi, bir yere varmayacak tartışmalara girmeyeceğiz.Yunanistan’ın duruşu çok nettir, buna ekleyecek bir şeyim yok” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE 85, YUNANİSTAN’DA 12

TÜİK, Türkiye’de yıllık enflasyonun yüzde 85 olduğunu açıklamıştı. Yunanistan İstatistik Kurumu ise aynı döndemde Yunanistan’da enflasyonun yüzde 12 olduğunu belirtmişti.