Yüksek Jeoloji Mühendisi Müzeyyen Şevkin İliç’teki felaketi değerlendirdi!

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 6:57 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 7:00 pm

Erzincan’ın İliç ilçesinde bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “667 çalışandan 9 kişiye ulaşılamıyor, 400 kişiyle arama yapılıyor” dedi. Yüksek Jeoloji Mühendisi Müzeyyen Şevkin, “Buradaki olay 2 yıl önceden beri bağıra bağıra geliyordu” ifadelerini kullandı.

Erzincan İliç’te Kanadalı altın şirketine ait madende meydana gelen toprak kayması sonucu çok sayıda işçi göçük altında kaldı. Yüksek Jeoloji Mühendisi Müzeyyen Şevkin İliç’teki felaketi TELE1’de değerlendirdi.

Yüksek Jeoloji Mühendisi Müzeyyen Şevkin’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

“2 yıl önceden beri bu sorun var. Geçmişte de bir kaza yaşanmış, iletim boruları kopmuş ve yamaçta dereye kadar bir kayma olmuş. Ama can kaybı olmadığı için tabii kamuoyunun dikkatinde değil bu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buraya gidiyor, olaya bakıyor ve olay kapatılıyor.

Tabii burada mühendislik önlemleri çok önem taşıyor. Buraya yığılacak olan o malzemenin stabil halde kalabilmesi için birtakım mühendislik hesaplarının yapılması gerekiyor. Maalesef bunların göz önünde bulundurulmadığını görüyoruz.

Kaç insan burada şu an yaşam mücadelesi veriyor ya da yaşamdan koparılacak ne yazık ki bilemiyoruz. Gittiğimizde elbette bunları teftiş edeceğiz yerinde. Ama her zaman olduğu gibi maalesef bunu da belki “kader, fıtrat” diyerek yeniden kapatacaklar. Oysa bilimsel veriler, madencilik, uluslararası madencilik standartları bu önemlerin alınmasını gerektiriyor.”

Kaynak: TELE1