Yuhalanan Özcan Deniz’den marş tartışmasına cevap!

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 10:21 am - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 10:30 am

Kıbrıs’ta Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce bir otelde verdiği konserde Cumhuriyet’in 100. yılı için marş okumadığı iddiasıyla yuhalanan Özcan Deniz, sosyal medya hesabından video paylaşarak açıklama yaptı.

Özcan Deniz 28 Ekim günü Kıbrıs’taki bir otelde Cumhuriyet Bayramı kutlamasında sahne aldı. Şarkıcının Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlamadığı ve 10’uncu Yıl Marşı’nı da okumadığı iddia edildi. Seyircilerin yuhaladığı ve çatal kaşıkları masaya vurarak durumu protesto ettiği görüntüler, sosyal medyada gündem oldu.

“SUİKAST”

İddiaların ardından Özcan Deniz Instagram hesabından açıklaması şöyle:

“28 Ekim Kıbrıs’taki konserimde Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlamadığım koca bir yalan ve suikasttır. 30 Ekim’de setim başlıyor olmasına rağmen Filistin’de yaşananlardan dolayı karalar içinde sahneye çıkarak bu özel geceyi iptal ettirtmedim. Ömrümde bir kere daha yaşayamayacağım bu özel 100. yıl kutlamasında sahnede olmak ve coşkuyla kutlamak istedim. Konser kaydı yapılmadığı için görüntülere ulaşamıyorum. Fakat konsere gelen bine yakın izleyiciden birileri ilk şarkıdan hemen sonra ve program sonunda yaptığım içi dolu, laf olsun diye değil gerçek duygularımı aktardığım uzun Cumhuriyet konuşmamı ve de kutlamamı kayıt etmiş ise yayınlamalarını rica ediyorum. Finaldeki 10. Yıl Marşı’nı oku(ya)mamam tamamen benim ile şefimin birbirimizi yanlış anlamamızdan kaynaklı bir organizasyon kargaşasıdır. Fakat kutlamamış değilim. Aksine içten ve de alkışlarla sürekli kesilerek yaptığım Cumhuriyet konuşmam ve de kutlamama gelen tüm izleyici şahittir. Kaydına ulaştığımda da paylaşacağım. Sevgiler.”

VİDEO PAYLAŞTI

Özcan Deniz açıklamasının ardından konserden Cumhuriyet’in 100. yılını kutladığı anları paylaştı:

“Çocuklarımıza, yeni nesile bırakabileceğimiz en büyük mirasın Cumhuriyet olduğuna inanıyorum. Ve böyle çok fazla petrolümüzün, gazımızın olmamasına rağmen hala bu Orta Doğu’da yaşanan bu barbarlıklardan, Orta Çağ şiddetinden bizi koruyanın Cumhuriyet olduğunu düşünüyorum. O yüzden de bu 100. yılımız çok kıymetli.”

İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinden Cumhuriyet’in 100’üncü yılında vals gösterisi!

Özcan Deniz’e şiddet davası! “Amacım suç olduğunu anlaması”