YSK’ya İmamoğlu-Yavaş başvurusu! ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı’ etiketi yasaklansın’

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 4:12 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 4:12 pm

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı’ etiketini kullanılmasına karşı bir kişi YSK’ye başvurdu.

Millet İttifakı’nın ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ olabilecekleri noktasında mutabakat sağladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulunuldu.

Dilekçede ikili için ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı’ etiketinin yasaklanması istendi.

Aday olmak isteyen bakanlar belli oldu iddiası

‘YASAKLANMALIDIR’

YSK’ye iletilmek üzere teslim edilen dilekçede şöyle denildi: “Yaklaşan genel seçimler öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı’ unvanını kullandıkları görülmektedir. Bu makam ve mevki, Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilecek kadrolarında yoktur. Seçimlerde aday adaylığı, adaylığı müracaatı ya da süresi olmayan ‘Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı Adaylığı’ diye bir makam bulunmamaktadır. Bu iki isim bu etiketi kullanmamalıdır ve bu etiketin medyada kullanılması yasaklanmalıdır.”

Sticker gözaltısı yılan hikayesine döndü! Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alınan Mahir Akkoyun seçim kanununa muhalefetten yargılanıyor

Sticker yüzünden gözaltına alınan Akkoyun’un diğer afişleri ortaya çıktı!

Sarıgül’den Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması