Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alınan Mahir Akkoyun serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 8:16 am - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 6:40 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Genel seçime sayılı günler kala, marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” çıkartmalarını hazırlayan görsel iletişim tasarımcı Mahir Akkoyun, Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı. Akkoyun’a emniyetteki ifade işlemleri sırasında başka tweet’leri gerekçe gösterilerek ‘seçim kanununa muhalefetten’ bir kez daha işlem başlatıldı. Mahir Akkoyun ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli genel seçimlerine sayılı günler kala, halkın en sıcak gündemi hâlâ geçim sıkıntısı. Hızla eriyen alım gücü ve yetişilemeyen fiyatlara tepkiler farklı şekillerde dile getiriliyor. Bunlardan biri de market raflarına yansıyan bir kampanya oldu. “Gençlik Devirecek” hareketi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının olduğu çıkartmalar hazırlayarak marketlerde farklı ürünlerin üzerine yapıştırdı. Etiketlerin üzerinde “Bu ürün pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” ve “Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı” yazıldı.

Market raflarında hızla yayılan o etiketleri hazırladığını belirten Mahir Akkoyun, bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Mahir Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

İFADE İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA BİR KEZ DAHA İFADE İŞLEMİ BAŞLATILDI

Tele1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’nun haberine göre; Mahir Akkoyun cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alınıp ifade verdikten sonra, yeni tweetleri ortaya çıktı. Akkoyun hakkında bu defa ‘seçim kanununa muhalefetten’ bir kez daha ifade işlemi başlatıldı.

SERBEST BIRAKILDI

Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan ‘seçim kanununa muhalefetten’  ifade veren Mahir Akkoyun, adli kontrol talebiyle sevk edildiği mahkemeye tarafından adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı.

“RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Serbest bırakılan Mahir Akkoyun, “Bir gün önce binleri aşan şeyin bugün milyonların elinde olması benim için çok mutluluk verici bir şey. Söylediklerimden çok rahatsız oldular, gözaltına alınmam bunu gösteriyor. Yoksulluğu sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular. Rahatsız etmeye devam edeceğim.” dedi.

AKKOYUN’UN İFADESİ

Akkoyun mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi:

“Ben grafik tasarımcı olduğumdan siyasi gündem olan bana göstermiş olduğunuz Twitter hesabımda paylaştığım etiketleri tasarladım. Sadece ben Twitter adresimde paylaştım, bu etiketlerin dökümünü ve marketlerde yapıştırma işlemini ben yapmadım bunu kimin yaptığı hakkında herhangi bir bilgim yok. Ben bu tasarımları siyasi gündeme ilişkin düşüncelerimi beyan etmek amacıyla paylaşımda bulundum. Herhangi bir hakaret etme kastım yoktur. Hazırladığım görselleri kullanmak için pek çok kişi mesaj gönderiyordu bunlara cevap vermek zaman aldığından genel bir açıklama olarak twiti paylaştım. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Yakalama kararı hukuka aykırı olup işleme itiraz etmekteyim”

 

 

SAATLER ÖNCE PAYLAŞIM YAPMIŞ

Gözaltına alındığını  Mahir Akkoyun saatler öncesinden bir şarkı paylaşarak “Olur da gözaltı durumu filan olursa diye Hadi iyi geceler.” notunu düştüğü bir tweet attığı görüldü.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Mahir Akkoyun’un gözaltına alınmasından sonra sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü Akkoyun’un “ Şöyle stickerlar tasarladım. İnsanların enflasyonla ve hayat pahalılığıyla en çok yüzleştikleri yerler olan marketlerde, manavlarda, pazarlarda ve alışveriş merkezlerinde yer alan ürünlere ve ürün rafları gibi yerlere yapıştırılsın diye.” sözleriyle paylaştığı tweeti on binlerce kez yeniden paylaşıldı.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NDAN TEPKİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kendisine ait sosyal medya hesabından Mahir Akkoyun’un gözaltına alınmasına tepki göstererek “Pahalı stickerkerları tasarlayan @mahirgra  göz altına alınmış Gerçeğin yalan, yalanın gerçek haline getirilmeye çalışıldığı günümüzde “pahalı” diyen birinin göz altına alınmış olması anormalin normali! 14 Mayıs’tan sonra böyle haberler okuyamayacaksınız az kaldı.” ifadelerini kullandı.

 

BARIŞ ATAY

TİP Milletvekili Barış Atay sosyal medya hesabından “Demek ki doğru noktaya parmak basmış. @mahirgra asla yalnız değildir. Hesap verecek olan bu düzeni yaratanlardır” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı paylaşımda “Aşağıdaki stickerların tasarımcısı Mahir Akkoyun, bu sabah bu tasarımları nedeniyle gözaltına alındı. Tayyip Erdoğan, iktidarının sonuna yaklaştıkça iyice demokrasiden uzaklaşıyor. Mahir Akkoyun derhal serbest bırakılmalıdır!!!” ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu sabah, tasarımları yüzünden Mahir Akkoyun gözaltına alındı. Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz. Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak. Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız! Sadece 37 gün kaldı.” ifadelerini kullanarak Mahir Akkoyun’un gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ 

Gözaltıya TİP Genel Başkanı Erkan Baş da tepki gösterdi: “Hazırladığı afişlerle memleketin nasıl yoksullaştırıldığını gösteren Mahir Akkoyun’un gözaltına alınması Saray iktidarının halkın gerçeklerle yüzleşmesinden ne kadar korktuğunun göstergesidir. Biz söylemeye devam edeceğiz: Erdoğan Sayesinde! #MahirAkkoyunSerbestBırakılsın.”