YSK’nın Millet İttifakı kararı Nagehan Alçı’yı bile isyan ettirdi

Yayın tarihi: 20 Nisan 2023 Perşembe 11:38 am - Güncelleme: 20 Nisan 2023 Perşembe 11:38 am

AKP’ye yakınlığıyla bilinen HaberTürk yazarı Nagehan Alçı YSK’nın Millet İttifakı için verdiği karara tepki gösterdi.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 16 ilde “Millet İttifakı” adının kullanılamayacağı kararını eleştirdi. Alçı, “YSK’nın bu yönde bir karar alacağını beklemiyordum açıkçası. Bu, Millet İttifakı açısından ciddi bir dezavantaj yaratabilecek ve bence haksız bir karar” dedi.

Alçı, bu noktaya nasıl gelindiğini yazısında aktardığı şu bilgilerle anlattı:

“Esasen süreç CHP ve İYİ Parti’nin bu şehirlerde ittifak olarak seçime girebilir miyiz diye YSK’dan görüş istemesi ile başladı. Belki de bu soruyu sormasalar bu yönde bir tartışma hiç olmayacak, iş bu noktaya gitmeyecekti. Ancak konu açılınca AK Parti de “Bu illerde tek parti olacağı için Millet İttifakı adı kullanılmamalı” iddiası ile YSK’ya gitti.”

Nagehan Alçı tepkilere yanıt verdi, Yeni Akit ‘nankör’ dedi

“KARAR YAKIŞIK ALMADI”

“Öte yandan tek liste ile girilen 16 şehirde Millet İttifakı’nın kullanılamaması kararı da bence çelişkili” diyen Alçı, “Tek parti çatısı altında bile olsa iki partinin ortak listeleri söz konusu. Diğer illerde CHP’den yapılan ortak liste bu kez CHP ve İYİ Parti arasında pay edilerek yapılmış. Gerekçe ne olursa olsun YSK’nın kararı yakışık almadı. Zaten kimsenin kimseye güven duymadığı, herkesin birbirine kazık atmaya can attığı bir toplumda bu karar maalesef güvensizlik ortamını daha da arttırdı” diye yazdı.

YSK NE KARAR VERDİ

Yüksek Seçim Kurulu, söz konusu 16 ilde “Millet İttifakı” adının kullanılamayacağına karar verdi. Bu illerde sadece aday gösteren partinin logosu bulunacak. Söz konusu partinin logosunun üzerinde “Millet İttifakı” ibaresi yer almayacak.

Millet İttifakı seçmenleri 14 Mayıs’ta; Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari’de sadece CHP logosunu; Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde ise sadece İYİ Parti logosunu görecek.

YSK kararı! Millet İttifakı adı 16 ilde kullanılamayacak

CHP’DEN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Muharrem Erkek, YSK’nin 16 ilde Millet İttifakı’nın adının kullanılmasına izin vermemesine tepki gösterdi. Erkek, “Bir gün gelir herkes hiçbir ayrım olmadan hukuk önünde hesap verir” dedi.

YSK’nin Millet İttifakı kararına CHP’den tepki! “Bir gün gelir herkes hukuk önünde hesap verir”