YSK’nın adaylığını engellediği İYİ Partili Kıdık isyan etti

Yayın tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 7:41 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2023 Cumartesi 9:00 pm

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Adayı Ali Kıdık, mahkeme tarafından aday olmasına onay verilmesine rağmen YSK’da hakkında sözlü olarak aday olamayacağı söylenerek adaylığının engellendiğini söyledi.

Yazdığı bir yazı nedeniyle hakkında ertelenmiş “Kamu görevlisine hakaret” cezası ve “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak” cezası bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Adayı Ali Kıdık, hakkındaki mahkeme kararını paylaştı.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kendisi hakkında milletvekili adayı olmasına yönelik bir engel olmadığı yönünde verdiği kararın belgesini paylaşan Ali Kıdık, “YSK temsilcisine verilen bilgiye göre vekil olamayacağım sözlü olarak belirtilmiştir. Yazılı belgeye dayanmayan bu kararın geçerliliği ise hukuki olarak bir faciadır” ifadelerini kullandı.

“MAHKEME KARARINI YSK GÖRMEZDEN GELDİ”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Kıdık şu ifadeleri kullandı:

“ZORUNLU AÇIKLAMA: 1- İYİ Parti’mizin kuruluşu öncesi ve kuruluş aşamasından başlayarak her merhalesinde izimizin olduğunu parti teşkilatlarımız ve kamuoyu yakından bilmektedir. Demokrasi adına gelinen bu süreçte ülkemize daha İYİ hizmet etmek amacıyla milletvekili adayı oldum.

2- Mesleğim gereği yazmış olduğum bir köşe yazısından ki tamamen doğru bir yazı olmasına rağmen mahkemenin vermiş olduğu bir ceza ile karşı karşıya kaldık.

3- Ancak bu ceza milletvekili seçilmeme engel bir ceza olmamasına rağmen partimizin YSK temsilcisine verilen bilgiye göre vekil olamayacağım sözlü olarak belirtilmiştir. Yazılı belgeye dayanmayan bu kararın geçerliliği ise hukuki olarak bir faciadır.

4- Bu şartlarda Türkiye’deki hukukun nasıl işlediği bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Mahkemenin memnu hak ile ilgili bir sorun olmadığına dair kararını, YSK görmezden gelmiş vekillik yolumu kapatmıştır.

5- Bu sözlü karara karşı hukuki mücadelemiz devam edecektir. Ülkemizde hukukun adil bir şekilde gerçekleşmesi, haksızlık yapanlarla haklıları ayıran hukukun hayat bulması için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

6- Yedi yıldır aralıksız sürdürdüğüm siyasi çalışmalar Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde devam edecek ve milletvekili adaylarımızın seçilebilmesi için onlardan daha fazla çalışacağımı kamuoyunun bilgisine arz ederim.”

Aytun Çıray paylaştı! İYİ Parti’nin milletvekili adayı Erdoğan hayranı çıktı