YSK başvuruları kabul edilen cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı! Fatih Erbakan için karar

Yayın tarihi: 21 Mart 2023 Salı 9:00 pm - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 9:13 am

YSK, Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruda bulunan 11 ismin başvurusunun kabul edilmesine ve 100 bin imza toplayarak aday olabilmelerine karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu(YSK), 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık başvurusu yapan 11 isim hakkında karar verdi.

Karara göre Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal, Yakup Türkal’ın, kanunda aranan şartları taşıdıkları anlaşıldığından başvurularının kabulüne karar verildi.

Anadolu Ajans’ının aktardığına göre Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuran 11 isim için seçmenler tarafından bağlı oldukları ilçe seçim kurullarında imza verilerek, teklifte bulunulmaya başlanacak.

Teklif süresi 27 Mart 2023 Pazartesi saat 20.00’de sona erecek. Bu tarihler arasında 100 bin imzanın toplanması gerekecek.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık başvurusu ise bugün incelenecek.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için YSK’ya başvuracaklarını açıklamıştı.

BAŞVURULARI KABUL EDİLEN ADAYLAR RESMİ GAZETE’DE

YSK’nın 11 ismin aday gösterilebileceği yönündeki kararı Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yayınlandı.

 

YSK cumhurbaşkanlığı adaylığı için Fatih Erbakan’dan diploma istedi