YPG Münbiç’ten çekildi… Suriye ordusu bayrağı astı

Yayın tarihi: 28 Aralık 2018 Cuma 8:45 am - Güncelleme: 28 Aralık 2018 Cuma 3:12 pm

Reuters’in haberine göre, YPG Münbiç’ten çekileceğini duyurdu. Örgüt, bölgeye Suriye ordusunu davet etti.

ABD’nin asker çekme kararının ardından, YPG’nin kontrolünde bulunan Fırat’ın doğusundaki bölgelere ve Münbiç’e kimin gireceği konusu tartışılmaya başlamıştı. ABD’nin kararının öncesinde bu bölgelere operasyon yapacağını açıklayan Türkiye birkaç gündür Münbiç çevresindeki askeri yoğunluğu artırmıştı. TSK desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Münbiç’e yönelirken, ilçeye bağlı Arimah kasabasına Rus askeri gözlemcilerle birlikte giden Suriye ordusu kontrolü almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yoğun askeri hareketliliğin yaşandığı bu ortamda şu açıklamayı yapmıştı: “ABD’lilerin terk ettiği toprakların kontrolünün kime bırakılacağı sorusu doğuyor. Uluslararası hukuku ve Suriye ile Suriye halkının geçtiği süreci göz önünde bulundurduğumuzda, bu Suriye hükümeti olmalı.”

Zaharova’nın bu sözleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye’deki son durumu görüşmek üzere Moskova’yı ziyaret etmesine denk geldi.

SURİYE ORDUSU BAYRAĞI DİKTİ

YPG’den sonra bir açıklama da Suriye ordusundan geldi. Suriye ordusu Münbiç’e girip kente bayrak diktiğini duyurdu.

SURİYE ORDUSU VE SİLAHLI KUVVETLERİ GENEL KOMUTANLIĞI

 “Ordumuz ve silahlı kuvvetlerimiz, egemenliğini toprağın her karışında kurmak ve halkın çağrısına cevap vermek üzere ulusal sorumluluğu üstlenerek Menbic kentine girmiş ve bayrağı dalgalandırmıştır.”

Yıl 2012… Erdoğan: En kısa zamanda Şam’a gideceğiz, Emevi Camii’nde namaz kılacağız

Rusya’dan ‘Münbiç’ açıklaması