YouTube’dan video indirmekle ilgili bilinmesi gerekenler

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 6:28 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2022 Perşembe 3:52 pm

İLANDIR

Video denince birçok internet kullanıcısının aklına ilk olarak YouTube geliyor. Öyle ki dünyanın en büyük VOD platformu olan YouTube, kapsamında oldukça fazla içerik barındırmakta.

Bu bağlamda YouTube’un kullanıcı sayısının da bir o kadar yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Platform, gerek sahip olduğu nüfuzla, gerekse de içerik üreticilerinin çeşitliliğiyle endüstriyi domine ediyor.

YouTube’un yüksek kullanıcı sayısının getirdiği bir talep var: Video indirme seçeneği. Birçok kullanıcı, YouTube’dan pratik bir şekilde bedava video indirmek istiyor.
Fakat YouTube video indirme hizmeti, sitede ücretsiz bir şekilde verilmiyor.

Kullanıcılar, YouTube’dan video indirebilmek için ya YouTube Premium almak ya da alternatif çözümlere başvurmak zorunda.
YouTube Premium ücretli olmasıyla gözden düşmekle birlikte istenen hizmeti tam anlamıyla sunamıyor. Alternatif indirme platformları, bu noktada kullanıcıların isteğini daha iyi karşılayan bir seçenek.

Gelin bu iki seçeneğin size ne sunacağından kısaca bahsedelim.

Bedava video indirmek için YouTube Premium kullanılmalı mı?

Öncelikle şunu belirtelim, YouTube Premium, özellikle cashback programlarıyla alındığında sık YouTube kullanıcılarına güzel bir deneyim sunuyor. Nihayetinde 10 TL civarında bir para ödeyerek reklamları kapatmış ve YouTube Music hizmetine erişmiş oluyorsunuz.

Bununla birlikte YouTube videolarını arka planda izleyebiliyorsunuz ve tek tıkla indirme şansınız bulunuyor. akat YouTube Premium ile indirdiğiniz videoları MP4 olarak indirmiyorsunuz. Videolar, cihazınızda YouTube uygulamasının içerisinde depolanıyor.

Bu da demek oluyor ki videoları internetiniz yokken sadece YouTube içerisinde izleyebiliyorsunuz. Bir başka deyişle bu videoları yerel depolama aracılığıyla başka yerlere aktarmanız, dosya olarak edinmeniz, arkadaşlarınızla paylaşabilmeniz mümkün değil. Eğer video indirmekten kastınız dosyaya sahip olmaksa, YouTube Premium’un sunduğu indirme hizmeti bu noktada işinize gelmeyebilir.

Durum bu şekildeyse kullanıcılara YouTube videolarını MP3 veya MP4 olarak indirebilme hizmeti sunan alternatif sitelere bakmanızı öneririz. Dilerseniz gelin bu sitelerin nasıl kullanıldığından bahsedelim biraz.

YouTube’dan nasıl bedava MP3 ve MP4 indirilir?

YouTube’dan müzik ve videoları dosya olarak indirmenin yaygın olarak kullanılan yolu, bu hizmeti sunan internet sitelerine başvurmak. Öyle ki bunları kullanarak istediğiniz içeriği indirebilmek için efor sarf etmenize neredeyse hiç gerek yok. İşlem gayet kolay ve sonuç odaklı.

Aşağıda bahsettiğimiz adımları sırasıyla uygulayarak YouTube indiricilerinden istediğiniz videoyu cihazınıza kaydedebilirsiniz. Yapmanız gereken ilk şey, YouTube’dan indirmek istediğiniz videonun URL adresini bulmak. Sonrasında ise bu URL adresini panoya kopyalıyorsunuz. Bunun ardından kullandığınız YouTube indiricisine girmelisiniz. Kopyaladığınız URL’yi, indirme aracındaki ilgili boşluğa yapıştırmalısınız.

Bu aşamadan sonra ise kullandığınız aracın arayüzüne bağlı olarak indirmeyi başlatabilir, format veya görüntü kalitesi seçebilirsiniz.

Sonuç olarak istediğiniz içerik dosya olarak saniyeler içerisinde cihazınızın yerel depolamasında olacaktır. Dosyayı isterseniz kendiniz kullanabilir, isterseniz başka yere aktarabilir, isterseniz de sosyal medya platformlarında arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

YouTube indiricilerinden bahsederken bir noktaya daha değinmekten fayda var. Bu araçlar, PC ve mobil kullanıcılara farklı deneyimler sunabiliyor. Hem PC hem mobil kullanıcılar, istedikleri internet tarayıcısına girerek web tabanlı indirme araçlarını rahatlıkla kullanabilir, burada bir problem yok. Tarayıcı kullanacaksanız her şey aynı işliyor.
Eklememiz gereken şey şu ki bazı indirme araçları, mobil uygulamalarla kullanıcılarına daha kapsamlı bir hizmet sunmayı hedeflemekte YouTube indiricilerinin çoğu sadece internet üzerinden çalışırken kimileri ise daha fazla özelliğe sahip olan mobil uygulamalara sahip.

Mobil uygulamalarda en çok öne çıkan özelliklerden bir tanesi, muhtemelen çalma listesi özelliği. Öyle ki herhangi bir müzik hizmetine para vermek istemeyen kullanıcılar, bu şekilde bedava müzik indirip bu müzikleri çalma listesi hâline getirebiliyor.

Fakat burada Apple kullanıcıları için bahsetmemiz gereken bir dezavantaj var. Bu tarz uygulamalar, çok büyük ihtimalle iOS cihazlarda bulunmuyor. iOS’un nispeten daha sıkı güvenlik protokolleri, bu uygulamaların kullanılmasını engelliyor.

Android kullanıcılarının da bu uygulamaları öylece Google Play Store’dan indiremeyeceğini bilmesi gerekiyor. Bu noktada APK veya alternatif dosya indirme uygulamalarını kullanmanız gerekecektir.

Sonuç

Sonuç olarak YouTube’dan video indirebilmek için akla öncelikle iki seçenek geliyor: YouTube Premium ve alternatif siteler. Bunlardan hangisini tercih etmeniz gerektiği, sizin beklentilerinize, cihazlarınıza ve bütçenize kalmış açıkçası. Örneğin telefonuna APK yüklemekten çekinmeyen, hiçbir şeye para verme niyetinde olmayan bir Android kullanıcısıysanız YouTube indirici kullanabilirsiniz. Zira bu şekilde hem istediğiniz içerikleri indirebilir hem müziklerinizi düzenleyebilirsiniz, üstelik bunu yaparken para ödemezsiniz.
Eğer videolarınızı internet üzerinden indirmek isteyen bir bilgisayar kullanıcısıysanız sadece indirme işlemi için YouTube Premium almanızın pek bir anlamı kalmıyor açıkçası. Alternatif indiricilerin internet sitelerine göz atmanız mantıklı olacaktır.

Korsan kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, videolara sadece indirdiğiniz cihazdan ulaşmakta bir sorun görmüyorsanız, aylık cüzi bir miktar ödemekten kaçınmıyorsanız YouTube Premium almak sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Söylediğimiz gibi, kullanmanız gereken YouTube indirici sizin ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize bağlı. Yazımızda bahsettiğimiz bilgilerden yararlanarak kullanmak istediğiniz yönteme karar verebilirsiniz.
Şimdiden iyi dinlemeler ve iyi eğlenceler diliyoruz!