YouTube, yeni reklam sistemi ile kullanıcılarını bezdirecek

Yayın tarihi: 18 Eylül 2022 Pazar 7:30 am - Güncelleme: 17 Eylül 2022 Cumartesi 10:50 pm

YouTube reklam politikası ile tepki çekti. YouTube reklam politikası ile tepki çekti. Dünyanın en büyük ikinci sosyal medya platformu konumunda olan ancak her geçen gün lider Facebook’u geçmeye bir adım daha yaklaşan YouTube, kendi bindiği dalı kesmekte kararlı gibi görünüyor.

Sosyal medya devinin geçilemeyen ve art arda karşımıza çıkacak olan 5 reklam sistemini test etmeye başlamasının üzerinden henüz kısa bir zaman geçmişken, daha şimdiden bu reklam sayısının 10’a kadar çıktığı iddia ediliyor.

 

Reddit’de açılan bir başlık sayesinde haberdar olduğumuz bu gelişmeye göre, kullanıcıların büyük bir çoğunluğu hiçbir şekilde geçilemeyen ve her biri 5-6 saniye uzunluğunda olan 10 reklam izlemek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

 

YouTube

Bazı kullanıcıların 8, bazılarının ise 6 reklam gördüğünü ifade etmesiyle şu an için bir test çalışmasının yapıldığını anladığımız sistemin, kaç reklam sayısı üzerinde mutabık olacağı merakla beklenirken, bir hadi bilemedin iki reklama kadar tahammül edebilen kullanıcıların 10 reklama nasıl bir tepki vereceği ise az çok belli.

 

Bu konuya ilişkin bir açıklama yapan YouTube yetkilileri, söylentileri doğrularken şu an için net alınmış bir kararın olmadığını ve yeni reklam sistemi üzerinde çalışıldığı için herkese farklı sayıda reklamlar çıktığını ifade etti. Öte yandan YouTube’un bu kadar fazla reklam göstererek reklam gelirlerini arttırmayı değil Premium abone sayısını yukarılara çekmeyi hedeflediği düşünülüyor.

Google Fotoğraflar artık çok daha kullanışlı hale gelecek