Yollar boş kaldı… Vatandaş sahillere koştu

Yayın tarihi: 7 Haziran 2020 Pazar 4:14 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2020 Pazar 4:14 pm

10 Nisan’dan beri uygulanan sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte İstanbullular hafta sonunda sahil şeritleri, parklar ve bahçelere akın etti. İstanbullular sıcak havanın tadını çıkarırken trafik yoğunluğu yüzde 8 civarında ölçüldü.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, 10 Nisan’dan beri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı ilk hafta sonunda İstanbullular güneşli havanın tadını çıkardı.

Türkiye’de 11 Mart’ta görülen ilk vakanının ardından alınan önlemler kapsamında 10 Nisan’dan sonra hafta sonları, Ramazan Bayramı ve resmi tatillerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Yaklaşık 2 ayın ardından yeni normalleşme süreciyle bu hafta sonu kısıtlamaya gidilmedi.

İstanbul’da yaşayanlar sıcak havanın da etkisiyle hafta sonunda sahil şeritleri, parklar ve bahçelerde vakit geçirdi.

Üsküdar sahilinde de vatandaşlar yürüyüş yaparak sıcak havayı değerlendirirken bazıları da çimlere serdikleri kilimlerin üzerinde zaman geçirdi. Sahilde balık tutanlar da görülürken vatandaşların bir kısmı da Kız Kulesi’nin karşısında, Boğaz’ın manzarasını seyretti.

MANZARANIN TADINI ÇIKARDILAR

Avrupa Yakası’nda ise bazı vatandaşlar, Boğaz manzarasının en iyi görüldüğü nokta olan Ortaköy Meydanı’nda tabloluk manzaranın tadını çıkardı.

Pandemi süreci boyunca uzun süre tarihi sessizliğini koruyan Arnavutköy, Bebek, Emirgan, Sarıyer sahil şeridinin de eski canlılığına kavuştuğu gözlendi. Birçok kişinin yürüyüş ve spor yaptığı sahilde bazı vatandaşlar da balık tuttu. Zeytinburnu ve Bakırköy’de ise çok sayıda vatandaş yürüyüş ve spor için parklara ve sahillere gitti.

TRAFİK YOĞUNLUĞU DÜŞÜK SEVİYEDE

Toplu taşımaya alternatif olarak İstanbul’da daha fazla görünür olan bisikletlerin de sıcak havanın etkisiyle yollarda ve sahillerde daha sık kullanıldığı gözlendi. Yürüyüş için dışarı çıkan vatandaşların bazılarının maske takmadığı görüldü. Ayrıca kentte trafik yoğunluğu ise yüzde 8 civarında ölçüldü.

DENİZLE BULUŞTULAR

Fatih Sarayburnu’nda yıllardır yaz kış demeden denize giren ‘Sarayburnu Fatihleri’ normalleşme dönemine geçişin ardından iki buçuk ay sonra denizle buluştu. Yaklaşık 150 kişilik bir gruptakilerden bazılarının zaman zaman sosyal mesafeye uymadığı görüldü.

Kendilerini ‘Sarayburnu Fatihleri’ olarak adlandıran yaklaşık 150 kişilik bir grup, Sarayburnu Sahili’nde toplandı. Normalleşme dönemine geçişle birlikte ilk kez toplanan grup sahilde önce kavurma ve tatlı yedi, daha sonra denize girdi. Grup üyelerinden bazılarının zaman zaman sosyal mesafeye uymadığı görüldü.

“KORONAVİRÜS YÜZÜNDEN EVDE KAPALI KALDIK”

Grup üyesi Yüksel Sönmez, ” Biz burada yaklaşık 150 kişilik bir grubuz, biz ‘Sarayburnu Fatihleriyiz’. İki buçuk aydan beri evdeyiz. Koronavirüs yüzünden evlerde kapalı kaldık. İki buçuk ay sonra kendimizi denizde bulduk. Bunun keyfini sürüyoruz ve yüzmeyi de çok özledik. Bugün de burada toplanmamızın amacı bütün yüzme camiasındaki arkadaşlarımızı davet ettik, 150 kişi yüzücü arkadaşımız buraya geldi. Bize has Sarayburnu kebabı dediğimiz bir yemeği yapıyoruz burada bir ikramımız var bu ikramı da bütün yüzücü arkadaşlarımıza verdik. Bir arkadaşımızda 10 kilo tatlı getirdi onu da arkadaşlara dağıttık” dedi.