Yokuş aşağı kayan kamyonet mahalleyi savaş alanına çevirdi!

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 5:51 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 6:00 pm

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yokuş aşağıya kayan kamyonet, 4 araca çarparak ancak durabildi. Kazada, 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

Kaza, İstanbul’un Gaziosmanpaşa’ ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi Şakir Zümre Caddesinde saat 14.00 sularında meydana geldi.

DHA’nın haberine göre, kum yüklü kamyonet yokuş aşağıya doğru hızla hareket etmeye başladı. Direksiyon başındaki şoför, aracı durdurmayı başaramayınca kamyonet yol kenarında duran bir kişiye, konteynerlere ardından da park halindeki 4 otomobile çarptı. Gürültüyü duyan mahalle sakinleri durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Bina ile otomobil arasına sıkışan yaya, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden çıkarılarak sağlık ekipleriyle hastaneye sevke edildi. Kamyonet sürücüsü ve sıkışan kişi, hastanelere kaldırılırken çöpün kenarında bekleyen kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaza sonrası sokakta kısa süreli panik yaşanırken polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Kazayı görüp olay yerinde yaralılara yardım eden Cahit Eren” Ben dükkanımın önünde otururken rampadan çok süratli bir kamyonun geldiğini fark ettik. Muhtemelen freni patladı. Kamyonet çöp konteynerlerine vurdu. Bir yaralı çöpün kenarında bekleyen bir kişiyi araya sıkıştırmıştı. Bacaklarında bayağı bir hasar vardı. Kamyoneti kullanan kişinin de sol bacağında hasar vardı. 4 araçta da hasar vardı” diye konuştu.

Öte yandan kamyonetin aşağıya doğru gitmesi ve binanın duvarına çarpıp durması ise iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Esenler’deki ölümlü kazada mahkemeye fotoğraflı belge sunuldu