YÖK Başkanı Saraç’tan ‘üniversitelere tatil’ açıklaması: Doğru bulmuyorum

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 12:25 pm - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 1:18 pm

YÖK Başkanı Yekta Saraç, koronavirüs ile ilgili üniversitelerin eğitime ara vermesine ilişkin olarak “Üniversitelerde eğitime ara verilip verilmemesi konusunda devlet kararına uyacağız” dedi.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri, vakanın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Koca’nın riskin ciddi olduğunu ve korunma önlemlerinin artırıldığını açıklamasının ardından ‘okulların tatil olup olmayacağı’ büyük merak konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı okulların henüz tatil olmadığını açıklarken salgın nedeniyle okullardaki tüm sosyal etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. Bakanlıktan okullara yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptaline ilişkin yazı gönderildi.

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda sunum yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle üniversitelerin tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verdi.

Saraç, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle üniversitelerin tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya verdiği yanıtta “Meselenin tatile getirilmesini doğru bulmuyorum, kararı devletin alması lazım. Olası bir tatilde yüz binlerce öğrenci memleketlerine dağılacak. Bu hareketlilik riskli de olabilir.” ifadelerini kullandı.

Saraç’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Büyük şehirlerde yüzbinlerce öğrenci okuyor. Bunların hepsi memleketlerine dağılacak. Dolayısıyla hastalıkla ilgili bir risk olabilir.

Bunun için tatil meselesinde biz müteredditiz.

Devlet kararına uyacağız.

Oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacacağını düşünüyoruz”