Yoğun kar yağışı nedeniyle 648 yerleşim birimi ulaşıma kapandı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 11:36 am - Güncelleme: 15 Ocak 2021 Cuma 11:39 am

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’te 648 yerleşim birimine ulaşım kapandı.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstündeyken soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı yurdun dört bir yanında etkili olmaya başladı. Yoğun kar yapışı nedeniyleVan, Hakkari, Bitlis ve Muş’ta kar ve tipi nedeniyle 648 yerleşim birine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşullarından dolayı Bahçesaray’da 70 ve Başkale ilçesinde 43 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadelede ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışma başlattı.

Hakkari Valiliği de kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 96 köy ve 193 mezra yolunun kapandığını duyurdu. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte 86 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadığını söyledi. Karla mücadele çalışmalarının başlatıldığını belirten Yentür, en kısa zamanda yolları açacaklarını kaydetti. Belediye ekipleri de mahalle yollarında kar küreme çalışmalarına başladı.

Bitlis’te de etkili olan kar nedeniyle 160 köy yolu kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışma başlattığı kentte, vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.