Yılmaz Özdil Erdoğan’ın konuşturduğu çocuğun babasını anlattı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 10:12 am - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 10:13 am

Gazeteci yazar Yılmaz Özdil, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon mitinginde sahneye çıkardığı çocuğun babası hakkında edindiği bilgileri yazdı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da katıldığı törene 11 yaşındaki çocuğa mikrofon uzattığı anlar damga vurdu. Erdoğan’ın Trabzon’daki konuşması sırasında kürsüye gelen bir çocuk, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Hain” dedi. Küçük çocuk, Erdoğan için oy da istedi. Ardından çocuğun babasının cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Bülent Gürsoy isimli babanın suç örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı. Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil de bugünkü köşesinde Gürsoy’un suç geçmişini yazdı.

Engin Altay’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye: Ekremfobik olmuşlar

SUÇLARINI SIRALADI

Yazısında “O masum evladımızın babasının 10 yıldır hapiste olduğunu, cinayet nedeniyle 22 yıla mahkum edildiği, babasını kurtarmak için ağlaya ağlaya asrın liderimizin yanına gitmeye çalıştığı yazıldı, babasına olan hasreti sömürülmüştü” ifadelerini kullanan Yılmaz Özdil, baba Gürsoy’un suç geçmişini yıl yıl açıkladı.

Özdil’in yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Meğer… 2005 yılında, tee Erzurum mahkemesinden alınan bir teknik takip kararıyla, tee Trabzon’da bazı kişilerin telefonlarını dinliyorlar, miting kürsüsüne çıkarılan bu masum evladımızın
babasının da aralarında bulunduğu altı kişiyi tutukluyorlar, otomobillerinde yapılan aramada iki tabanca, yüz kadar mermi, adam dövmek için muşta, alacak/verecek defterleri buluyorlar, içeri atıyorlar. Bu masum evladımız henüz dünyada bile yok. Babası o sırada 26 yaşında. E, somut suç yok. Çıkıyor.

2010 yılı oluyor. Henüz 26 yaşındayken cezaeviyle tanışan o masum evladımızın babası, bir barda kavgaya karışıyor, birini tabancayla vurarak yaralıyor. Karşılıklı ateş açıldığı için, mermiler sekiyor, tesadüfen yoldan geçen bir kadın da ayağından yaralanıyor. Kimse ölmüyor. Yani ortada “cinayet” yok. O masum evladımızın babası yeniden tutuklanıyor, yeniden hapse atılıyor, o sırada eşi hamile, hapse girdikten sonra oğlu dünyaya geliyor. Yargılanıyor. 10 senedir yatıyor. 12 sene daha yatacak. Belli ki biri buna kafayı takmış… Açık cezaevine aktarılmasına bile izin verilmiyor.

Eşi ve oğlu, on senedir çaresizce çırpınıyor. Devlette çalmadıkları kapı kalmıyor. Kapı duvar. “Burada bir yanlışlık var” diye yalvarıyorlar, kimse dinlemiyor. “Lütfen dosyaya tekrar bakın” diyorlar, nafile. Bu çaresizlikle asrın liderimizin mitingine gidiyorlar. Ve, bu hazin duygularla hüngür hüngür ağlayarak yardım isteyen o masum çocuğumuzun eline mikrofon tutuşturuluyor, çocuksu duyguları istismar ediliyor, gevrek gevrek gülünüyor.”

Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ dedirtilen çocuğun babası suç örgütü üyesi çıktı