Engin Altay’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye: Ekremfobik olmuşlar

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 5:48 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 5:48 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan ve Bahçeli’ye yönelik yaptığı açıklamada “Bir insanın özel hayatının gizliliği devlet eliyle ihlal edilmiş ve servis edilmiş devlet susuyor. Ekremfobik olmuş bunlar. Bir Cehape, bir Kılıçdaroğlu paranoyaları var bir de Ekrem paranoyaları var. Ekremfobik bunların alayı” diye konuştu.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grp Başkanvekili Engin Altay, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Altay, şunları söyledi:

“Bir insanın özel hayatının gizliliği devlet eliyle ihlal edilmiş ve servis edilmiş devlet susuyor. Ekremfobik olmuş bunlar. Bir Cehape, bir Kılıçdaroğlu paranoyaları var bir de Ekrem paranoyaları var. Ekremfobik bunların alayı. Bir de pişkin pişkin demez mi ‘İstanbul’a her şeyi ben yaptım, bizden sonra bir şey yapılmadı’… Kahraman’da balığı 2008’de Ekrem’den önce sen yedin bu doğru ama İstanbul’a ihanet eden de sensin, İstanbul’un kıymetini bilmeyen de sensin. Bunları ben Erdoğan’a söyledim ama bana ait bir söz değil bunlar. Erdoğan’ın 21 Ekim 2017’de söylediği sözler. Şimdi İstanbul’a ihanet edilmiyor. Ama şu da yapılmıyor. Belediye iştirakinde çalışan AK Parti Kadın Kolları Başkanına yurt dışında yüksek lisans yapsın diye 128 bin avro 123 bin lira ve ayrıca 9 bin dolar verilmiyor. Bu yapılmıyor ama Ekrem şunu yapıyor. Aynı anda 10 ayrı metro inşaatını sürdüren tek şehir İstanbul. Hiç kreşi olmayan İBB’nin bugün 62 kreşi var. Avrupa’nın en büyük katı atık tesisi bitti çalışıyor, 1,4 milyon hanenin elektriğini karşılıyor. 53 bin öğrenciye eğitim desteği veriyor. Sen Kadın Kolu Başkanı’nı yurt dışına gönderiyorsun, İmamoğlu’nun kafası da 53 bin öğrenciye nakit desteği veren kafa.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: Bu millet bu iş dünyası sizi çarpar