Yıldırım’dan Diyarbakır’da ‘Kürdistan’ söylemi

Yayın tarihi: 6 Haziran 2019 Perşembe 6:48 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2019 Perşembe 8:25 pm

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım Diyarbakırda konuştu. Yıldırım konuşmasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Benim ülkemde Kürdistan diye bir yer yok” demişti. AKP’nin 31 Mart seçimlerini kaybeden İstanbul adayı Binali Yıldırım ise bugün Diyarbakır’da, “İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş döneminde Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı” diye konuştu.

Kürt ve Türklerin birbirleri ile sorununun olmadığını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Kitabımız, kıblemiz, peygamberimiz, dinimiz birdir. Tükrlerin Kürtlerle, Kürtlerin Türklerle bir sorunu yoktur. Kardeşliğimizi hedef alan terör örgütü PKK’dır. Bu ülkede yaşayan 82 milyon vatan evladının sorunu terör örgütleri PKK, FETÖ ve DEAŞ’tır. birliğimizi bozmaya çalışanları lanetliyoruz. Bu ülke üzerinde operasyon yapmak isteyenlere prim vermedik.”

Yıldırım’ın bu sözleri akıllara Erdoğan’ın “Benim ülkemde Kürdistan diye bir yer yok” sözünü getirdi.