Yıkıntılar arasında buruk bir umut! “Geri döneceğiz Ömer”

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 4:47 pm - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 4:56 pm

Malatya’nın en işlek caddelerinden Milli Egemenlik Caddesi’nde enkaza yazılan “Geri döneceğiz Ömer” yazısı umutlu ama buruk bekleyişi ortaya koyarken caddedeki bütün binaların yıkılacağı öğrenildi.

TELE1 Ankara Temsilcisi Zeynel Lüle, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde büyük yıkım yaşayan 11 ilden biri olan Malatya’daki son durumu aktardı.

Zeynel Lüle, Malatya Merkez’de bulunan Milli Egemenlik Caddesi’nden yaptığı canlı yayında baba tarafından Malatyalı olduğunu hatırlatarak söz konusu caddenin deprem öncesinde Malatya’nın en hareketli noktalarından biri olduğunu fakat deprem sonrasında birçok binanın enkaz altında kaldığını ve bölge halkından enkaz altında yakınlarının olduğunu öğrendiğini aktardı.

Lüle şu ifadeleri kullandı:

“Buradaki enkazların hala kaldırılmadığını görüyoruz. Burada enkazın başında bekleyenlerle görüştük. Hâla şu arkamda gördüğünüz enkazda cenazelerin bulunduğunu ve yakınlarının burada olmadığını söylediler. Yani enkazın kaldırılması sırasında tekrar geleceklerini söylediler. Ben de baba tarafından Malatyalı olduğum için biliyorum. Oldukça hareketli bir mahalleydi, araçlardan geçilmiyordu, dükkanlardan geçilmiyordu ama bu cadde Milli Egemenlik Caddesi tamamı yıkılacak belki iki bina hariç dediler aldığımız bilgiye göre.”