YİK üyesi Cemil Çiçek ‘Demirtaş derhal tahliye edilmeli’ açıklamasına AKP’den yanıt

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 6:46 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2021 Pazartesi 6:46 pm

YİK üyesi Cemil Çiçek’in katıldığı bir televizyon programında Demirtaş ve Enis Berberoğlu hakkında yaptığı, “AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı. Derhal tahliye edilmeli” sözlerine, AKP’li Bülent Turan’dan yanıt geldi. Turan, “AİHM Demirtaş ile ilgili kararında ‘terörist değildir’ demiyor. ‘Demirtaş beraat etsin’ demiyor. AİHM’nin usule ilişkin bazı itirazları var. Buna ilişkin kararları Türkiye’nin kendi yargısı verecektir” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek’ in, AİHM’in Selahattin Demirtaş ve Enis Berberoğlu için verdiği “Derhal tahliye edilmeli” açıklaması hakkında “AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı” sözlerine ilişkin olarak, “Türkiye bir hukuk devletidir. AİHM Demirtaş ile ilgili kararında ‘terörist değildir’ demiyor. ‘Demirtaş beraat etsin’ demiyor. AİHM’nin usule ilişkin bazı itirazları var. Buna ilişkin kararları Türkiye’nin kendi yargısı verecektir” dedi.

Şimdi de YİK üyesi Cemil Çiçek: AİHM’in Demirtaş kararına derhal uyulmalı

“AİHM DEMİRTAŞ KARARINDA ‘TERÖRİST DEĞİLDİR’ DEMİYOR”

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Turan, Cemil Çiçek’in, Demirtaş ve Berberoğlu hakkında verilen AİHM ve AYM sözleriyle ilgili de şöyle konuştu:

“Demirtaş’ın 6-8 Ekim olaylarında yaptığı çağrıyla bu milletin yüzlerce evladının canına mal olduğunu biliyorum. Türkiye bir hukuk devletidir. AİHM Demirtaş ile ilgili kararında ‘terörist değildir’ demiyor. ‘Demirtaş beraat etsin’ demiyor. AİHM’nin usule ilişkin bazı itirazları var. Buna ilişkin kararları Türkiye’nin kendi yargısı verecektir. Tabii ki gereğini yapacağız ama Demirtaş hakkında AİHM’in iddia konusu ile şu anki tutukluk konusu bambaşka. AİHM’in itiraz ettiği karar ile Demirtaş’ın tutuklu olduğu konular birbirinden farklı.”