Yezdan Kaya: Merdan Yanardağ’ı hedef gösterenler özür dilemek için sıraya girecek

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 12:13 am - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 12:35 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki yağıyor. Rusya Kırım Türkiye İş Konseyi Başkanı Yezdan Kaya, Merdan Yanardağ’ın açıklamalarının bağlamından koparılarak hedef gösterilmesine “Öç alma niyetiyle gerçekleştirilen bu garabet büyük bir ayıptır” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın ‘4 Soru 4 Yanıt’ programındaki açıklamaları bağlamından koparılarak troller tarafından hedef gösterildi. Yanardağ, Hedef gösterilen Yanardağ bugün Terörle Mücadele Şube polis memurları tarafından yayın esnasında gözaltına alındı. Yanardağ’ın gözaltına alınması Türkiye’yi ayağa kaldırırken, ‘montaj kumpasına’ tepki yağmaya devam ediyor.

Merdan Yanardağ gözaltına alındı

Rusya Kırım Türkiye İş Konseyi Başkanı Yezdan Kaya, Gündem Özel programında gazeteci Namık Koçak’ın konuğu oldu. Programda Yanardağ’a yönelik montaj kumpasına tepki gösteren Kaya şunları söyledi:

“KEYFİ HUKUKUN UYGULANMASIDIR”

“Merdan Bey’in başına gelen tamamen keyfi idari hukukun uygulanmasıdır. Kanunun yerine buyrukların uygulanması bu garabetin en net açıklamasıdır. Cumhuriyet, buyruklarla ve keyfi kararlarla yönetim değil; hak, adalet, demokrasi ve hukuku devletin asli işlevi haline getirilmesidir. Merdan Bey’in konuşmasını kendilerine alan açabilmek, siyaset işportacılığıyla farklı anlamda yorumlayıp rol çalmaya çalıştılar.”

ÖÇ ALMA NİYETİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN BU GARABET BÜYÜK BİR AYIP”

“Bu evvela ömürleri boyunca yaşayacakları bir utanç olacak. Şimdi yaşadığımız rejimde, şöyle bir sıkıntı var: Güçlendirilmiş üstünlerin hukuku oluyor. TELE1’i dinliyorum. AKP cenahına yakın kadroların söylemler, övgüler, methiyeler ortada. Bunlara hiçbir şey yapılmamışken, Merdan Bey’in tamamen anlam bütünlüğünden koparılarak, bir öç alma niyetiyle gerçekleştirilen bu garabet büyük bir ayıp.”

“Bu hiçbir şekilde doğru olan bir yöntem değil. Bir de burada durumdan vazife çıkartmaya çalışanlar var. Öyle bir noktaya gelir ki belli bir süre sonra iktidarı ele geçiren ve onun çevresinde konuşlanan yapılar, buyruklarını alacakları bir tür otoriter varlık tesis ederler. Hükümet adı altında toplumsal egemenliği gasp ederler. Bir noktadan sonra buradaki itirazları ya da toplumsal iyileştirmeye yönelik talepleri, kamu otoritesiyle engellerler.”

Ali Mahir Başarır’tan Merdan Yanardağ’a gözaltıya sert tepki: Bunlar siyasal dolandırıcılardır

“BU BİR ÖN FAŞİZMDİR”

“Post Truh ya da hakikatin önemsizleştirilmesi aslında bir ön faşizm durumudur. Tek adam rejimi ya da devletin imkan ve kabiliyetinin bir kişinin bedenine hapsedildiği sistemlerde devletin kurumları da, unsurları da aslında o iktidarın bekasına yönelik yeniden şekillendirilir. Onun içerisinde bulunan, görev yapan insanlar ise niyet okuma, kendilerini gösterme noktasında bazen kraldan daha çok kralcı olabilirler. Şirinlik yapmak, yaranmak maksadıyla birtakım söylemlere tevessül ederler.”

TELE1’e operasyon böyle yapıldı

“ÖZÜR DİLEMEK İÇİN SIRAYA GİRECEKLER”

“Sayın Merdan Yanardağ ile ilgili gözden kaçırdıkları bir nokta var. Orada unutulmuş, silinmiş siyasi kadroların kendilerini göstermek için yapmış oldukları bir operasyon olabilir. Devletin ilgili makamları da bir şekilde buna eşlik etmiş olabilirler. Fakat Merdan Yanardağ farklı bir figür, farklı bir isimdir. Merdan Yanardağ uluslararası emperyalizme de itiraz eden bir isimdir. Tek kutuplu dünya anlayışı içerisinde farklı söz söyleyen, dünyanın bağımsız, bağlantısız ülkeleriyle iyi ilişkiler yürüten bir isimdir. Tam da bu maksatla Rusya şu anda Türkiye’nin velinimetidir. Rusya Merdan Yanardağ’ın söylemlerini önemser. Bu tek kutuplu anlayışın, iletişim dilinin dışında kendisini hem dünyaya hem de Avrupa’ya anlatabilmek için Merdan Yanardağ’la çok ciddi yatırım projeleri taşıyor. Bu çalışmaların sürdüğünü biliyorum. Bu kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı tarafından duyulduğunda, kendisine bir takım talepler iletildiğinde emin olun bu linç girişiminin bayraktarlığını yapanlar özür dilemek için sıraya girecek.”

Merdan Yanardağ’ın oğlundan gözaltı tepkisi: Sesleri gelmişti…

“KILIÇDAROĞLU MERDAN YANARDAĞ’A SAHİP ÇIKMADI”

Sayın Kılıçdaroğlu Pendikspor’la ilgili dahi açıklamada bulundu. Olur olmaz çoğu konuda açıklamada bulunuyor. Merdan Yanardağ Türkiye’deki safsatanın hakimiyetine karşı dik duran, gerçeğin halka ulaştırılmasında büyük bir cesaret gösterip fedakarlık yapan muhalif bir gazeteci ve düşün insanıdır. Böyle bir anda Kemal Kılıçdaroğlu’nu gözüm aradı. Neden acaba kendisine sahip çıkmadı. Bu konudaki rahatsızlığımın bilinmesini isterim”

CHP’li Akdoğan’dan Yanardağ’ı hedef alan AKP’li Çelebi’ye sert sözler: Kumpasları kuran fırıldakların vatana faydası olmaz