Yeşim Salkım’dan Halil Konakçı’ya: Gördüğüm en iyi provokasyoncusun

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 1:09 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 4:10 pm

Gerici Halil Konakçı’nın “Bir kişi, şeriatı istemiyorsa o kişi kafirdir” açıklamasına tepki yağmaya devam ediyor. Konakçı’ya Mustafa Sandal’ın ardından bir tepki de Yeşil Salkım’dan geldi. Salkım, “Biz kafir değiliz Halil Konakçı ama sen gördüğüm en iyi provokasyoncusun” dedi.

Laiklik ve cumhuriyet karşıtı söylemleriyle sık sık gündeme gelen gerici Halil Konakçı, bu kez de şeriat açıklamasıyla tepki çekti. Konakçı paylaştığı son videosunda “Bir kişi, şeriata sövüyor ve şeriatı istemiyorsa o kişi kafirdir. Bu kadar basit.” dedi.

Konakçı’nın bu sözlerine Mustafa Sandal’ın ardından Yeşim Salkım’dan da tepki geldi.

Salkım, sosyal medya hesabı üzerinden “Bilmem anlatabildim mi ? Biz kafir değiliz Halil Konakçı ama sen gördüğüm en iyi provokasyoncusun” başlığıyla video yayınladı.

‘SANA KİMSE DİNİNİ YAŞAMA DEMİYOR’

Salkım yayınladığı videoda şunları söyledi:

“Halil Konakçı mısın nesin… Saygısızlık yapmamak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı sarf ettik ama Türkçen yok galiba anlamıyorsun. Bak güzel kardeşim burası Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti. Sana kimse dinini yaşama, namazını kılma, orucunu tutma, başını kapatma demiyor. Ama söz konusu bizim kafirliğimizse yok efendim 17-18 yaşındaki kızların bacaklarıysa özellikle bizim milli sporcularımızın bize bu kadar güzel bir başarı yaşatmış o gencecik kadınların yok bacakları yok şortları diye başlarsan orada tepemizin tasını attırırsın.”

‘KADINLARIN CANINI SIKMA NEFSİNE HAKİM OLACAKSIN’

“O aklını bir başına topla. İbadetini de adam gibi yap insanın canını sıkma! Hele de bizim gibi kadınların hiç canını sıkma. Bakmayacaksın kardeşim. Nefsine hakim olacaksın. Sana o kitabı o yüzden göndermişler. Sen okuduğun kitabı da mı anlamadın? Türkçe oku, belki daha iyi anlarsın. Arapça çalışmıyor demek ki kafa. Bir harf değiştiğinde bile çok şey değişiyor. Bilerek mi yapıyorsunuz, provokatör mü tuttular sizi bilmiyorum ama. Tüm Türkiye’deki benim gibi kadınların burasında artık! Bilmem anlatabiliyor muyum? Hadi önünüzden yiyin!”

“Şeriatı istemeyen kafirdir” diyen Halil Konakçı’ya Mustafa Sandal’dan tepki!