Yenilgiyi kabullenemeyen Trump: Üçüncü dünya ülkesi gibiyiz

Yayın tarihi: 7 Aralık 2020 Pazartesi 11:14 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi 11:14 pm

3 Kasım’da düzenlenen başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump, seçimlerin hileli olduğuna ilişkin iddialarını sürdürdü. Trump, “Bu durum, ülkemiz için bir utanç, sanki üçüncü dünya ülkesi gibiyiz” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) mevcut Başkanı Donald Trump, Oval Ofis’te düzenlenen törenle ABD’li Güreşçi Dan Gable’a ‘Özgürlük Madalyası’ verdi.

Törende konuşma yapan Trump, 3 Kasım’da düzenlenen ve Demokrat aday Joe Biden’a kaybettiği başkanlık seçimine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

“BU SEÇİMLER HİLELİYDİ”

Seçimleri kendisinin kazandığını iddia eden Trump, “Bunu herkes biliyor” dedi. Trump, seçim sonuçlarının nihai kararını verecek Seçiciler Kurulu’nun gelecek hafta oylarını kullanacağının anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

“Bu seçimler hileliydi. Birçok eyalete baktığınızda seçimlerin tamamen hileli olduğunu göreceksiniz. Bu durum, ülkemiz için bir utanç, sanki üçüncü dünya ülkesi gibiyiz.”

“GIULIANI’NİN DURUMU GAYET İYİ”

Koronavirüse yakalanan Avukatı Rudy Giuliani’nin sağlık durumunun sorulması üzerine Trump, bu sabah Giuliani ile telefonda görüştüğünü aktardı. Trump, “Giuliani, New York tarihindeki en iyi belediye başkanıydı. Şu an durumu gayet iyi.” dedi.