Yeniden Refah seçim kararını açıkladı

Yayın tarihi: 28 Mart 2023 Salı 5:33 pm - Güncelleme: 28 Mart 2023 Salı 5:42 pm

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “AK Parti listelerinden milletvekili olması düşüncemiz yoktu. Şuan için belirlediğimiz kadarı ile kendi logomuz ile seçimlere gireceğiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasındaki görüşme sona erdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde yaklaşık 50 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan Fatih Erbakan, milletvekili seçimine kendi logoları ve adaylarıyla gireceklerini söyledi.

Fatih Erbakan, “Cumhur İttifakı’na katılarak milli bir adım attık. İttifak kararımızın hayırlı olmasını ülkemize milletimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. AK Parti listelerinden milletvekili olması düşüncemiz yoktu. Şuan için belirlediğimiz kadarı ile kendi logomuz ile seçimlere gireceğiz. Şuan için talepte bulunmadık şuan için kendi adaylarımız ve listelerimiz ile seçime gireceğiz. Her gelen misafirimizin duygulanması ve anılarının canlanması doğal. Sayın Cumhurbaşkanımızla da sohbetimiz oldu. Bina da Milli Görüş’ün kalesi diyeceğimiz bina. Tüm misafirlerimiz aynı nostaljiyi yaşıyorlar” dedi.

YARDIMCILIK TALEBİ

Fatih Erbakan, görüşmede AKP’den cumhurbaşkanı yardımcılığı ya da bakanlık taleplerinin olmadığını söyledi.

Millet İttifakı’nı hedef alan Fatih Erbakan, “Hayra vesile olan şerre engel olan siyasi oluşumu ortaya koymuş bir hareketiz. 6’lı bir kaosa ülkemizi milletimizi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adımı attık” ifadelerini kullandı.

 

AKP ile Yeniden Refah’ın protokolü mahkeme kararında