Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan: MHP’yi geride bıraktık

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 4:14 pm - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 4:14 pm

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Sakarya’nın Kaynarca ilçesindeki mitingde konuştu. Erbakan, “Seçimden 1 hafta önce 500 bin rakamını aştık. MHP’yi geride bıraktık. Önümüzde İYİ Parti var, birkaç bin üye yaptığımız zaman onu da inşallah seçime kadar geçeceğiz” dedi.

Genel seçimlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı’ndan desteğini çekti.

İki lider mitinglerinde birbirini eleştirmeye devam ederken, Erbakan bu sefer de Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’yi gündemine aldı. Üye sayısının 500 bini geçtiğini belirten Erbakan, “MHP’yi geride bıraktık. Önümüzde İYİ Parti var, birkaç bin üye yaptığımız zaman onu da inşallah seçime kadar geçmiş olacağız ve seçimlere inşallah Türkiye’nin üye sayısı bakımından en büyük 3’üncü siyasi partisi olarak gireceğiz” dedi.

“HEDEF 1 MİLYON”

Erbakan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-Seçimlere kadar 500 bin olacağız diyorduk, seçimden 1 hafta önce 500 bin rakamını aştık. MHP’yi geride bıraktık. Önümüzde İYİ Parti var, birkaç bin üye yaptığımız zaman onu da inşallah seçime kadar geçmiş olacağız ve seçimlere inşallah Türkiye’nin üye sayısı bakımından en büyük 3’üncü siyasi partisi olarak gireceğiz ve arkasından 1 milyon hedefine de ulaşacağız. Önce 31 Mart’ta yerel yönetimlerde iktidar arkasından da 2028’de iktidar olacağız inşallah. Yeniden Refah’ın böyle muazzam bir üye artışı sağlaması, anketlerde, meydanlarda, caddelerde, sokaklarda milletimizin ‘Artık Yeniden Refah’, ‘Artık Milli Görüş’ demesinin sebeplerinden bir tanesi de milletimizin bu rantçı belediyecilik anlayışından bıkıp usanmış olması.

“PARTİMİZ YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDE OY ALACAK”

-Böyle bir belediyecilik anlayışı 20 seneden beri artık milletimizi bıktırıp usandırmış durumda. Bu durumu gören millet neden Yeniden Refah’a geliyor? Çünkü 89’da, 94’teki milli görüşün belediyecilik hizmetlerini bu millet çok iyi hatırlıyor. Milli görüşün 89’da, 94’te belediyelerde destan yazdığını, tarih yazdığını bu millet çok iyi biliyor. O dönemdeki o dürüst, samimi, ahlaklı milli görüş belediyeciliğine yeniden kavuşmak istiyor. Bu nedenle milletimiz akın akın Yeniden Refah Partisi’ne koşuyor. Televizyonlarda, gazetelerde bütün yorumcular, anketçiler, siyaset bilimciler, siyasetçiler, gazeteciler hepsi tek bir ağızdan ‘Bu seçimlerde oyunu artıracak tek parti Yeniden Refah Partisi olacaktır’ diyor. Doğru ama tartışmaları şu; Yeniden Refah oyunu tek artıracak parti olacak ama 3’e mi, 4’e mi, 5’e mi katlayacak bu konuda bir tek anlaşamıyor. İnşallah Yeniden Refah Partimiz yüzde 20’nin üzerinde oy alacak ve Allah’ın izniyle bu milleti ahlaklı belediyecilikle buluşturacak.

İSRAİL AÇIKLAMASI

-Gazze’de devam eden İsrail saldırılarından da bahseden Erbakan, “Şu mübarek günlerde Gazze’deki manzarayı, tabloyu bu millet görüyor. Her gittiğimiz yerde bize Gazze’yi soruyor. ‘Kanımıza dokunuyor, gece uykumuz kaçıyor, orada minicik yavrularımız açlıktan, susuzluktan ölürken biz iftar yapmaya, sahur yapmaya utanıyoruz’ diyor. Milletimiz bu noktada ama yine bu millet halen daha o zulmü o masum yavrulara yaşatan katil Siyonist rejimle ticaretin devam ettirilmesine, ihracatın halen devam etmesine de gönlü razı gelmiyor, ateş püskürüyor. Ramazanda Müslümanlar giremesin diye Mescid-i Aksa’yı dikenli telle çeviriyorlar. Bu dikenli tellerin Türkiye’den gittiği ortaya çıkıyor. TÜİK’in ihracat rakamlarında bu yazıyor, belgelerde var. 8 milyon liralık dikenli tel göndermişiz ve getirmişler o dikenli tellerle Müslümanların etrafını, Mescid-i Aksa’nın etrafını çeviriyorlar. Bu katil Siyonistlere bu yardımı yapmak, Allah vermesin bizi en büyük vebalin altına sokar.

Fatih Erbakan’dan Erdoğan’a: Birileri yolunu kaybetmiş bazı şahıslara rozet takıyorlar

Yeniden Refah’tan AKP’nin kalesinde gövde gösterisi! Miting alanı doldu taştı

Kaynak: DHA