Yeniden Refah’tan AKP’nin kalesinde gövde gösterisi! Miting alanı doldu taştı

Yayın tarihi: 23 Mart 2024 Cumartesi 6:50 pm - Güncelleme: 23 Mart 2024 Cumartesi 7:03 pm

Haber: Ceren Ural

Genel seçimlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen ancak yerel seçimlerde Cumhur’a rest çeken Yeniden Refah Partisi, bugün Şanlıurfa’da kalabalık bir mitinge imza attı. Erbakan’ın katıldığı mitingde alana sığmadığı görülen kalabalık metrelerce uzadı. Erbakan burada yaptığı açıklamada, iktidarı ve Erdoğan’ı yine sert sözlerle hedef aldı.

Genel seçimlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen ancak yerel seçimler için Cumhur ile uzlaşma sağlayamayan Yeniden Refah Partisi, ittifaktan desteğini çekme kararı almıştı.

İttifak görüşmelerinde yaşanan kriz, iki parti arasındaki söylemlere de yansıdı. Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve iktidarı sık sık eleştirken, Erdoğan da üstü kapalı bir şekilde Erbakan’a yönelik açıklamalarına devam ediyor.

AKP-YRP gerilimi büyüyor! Belediyeye asılan ‘yolsuzluk’ pankartı alelacele kaldırıldı

ERBAKAN’DAN AKP’NİN KALESİNDE GÖVDE GÖSTERİSİ

YRP Lideri Erbakan, bugün yerel seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’da düzenlenen mitinge katıldı. AKP’nin kalesi olarak görülen Şanlıurfa’da Erbakan’ın mitingine katılımın ne kadar olacağı merakla bekleniyordu. Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, bugün Şanlıurfa’da en kalabalık kitlesel mitinglerden birine imza atıldı. Erbakan’ın mitingine yaklaşık 160 bin kişinin katılım sağladığı iddia edildi.

ADAY AKP’DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kasım Gülpınar, daha önce AKP’den Meclis’e girmişti. Yerel seçimler öncesinde aday gösterilmeyi bekleyen ancak AKP’nin Zeynel Abidin Beyazgül’ü aday göstermesi üzerine Gülpınar istifa kararı almıştı.

AKP’li Bekir Bozdağ, YRP’nin Şanlıurfa mitingi öncesinde, Gülpınar’ı hedef aldı.

Gülpınar’ı ihanetle suçlayan Bozdağ “Burada ilke yok etik yok nerede 12 yıl size emek vermiş size imkan vermiş fırsat vermiş Cumhurbaşkanımızı bir kalemde siliyorsunuz. Gidip pazarlıklarını yaptılar Yeniden Refah Partisi’ne geçtiler. Bu Erdoğan sevgisi değil bu Erdoğan’a ihanettir. AK Parti’ye Cumhurbaşkanımızı arkadan önden hançerlemektir. Urfalılar bunu böyle görüyor” demişti.

Gülpınar ise “Ben kimseyi hançerlemedim. Her şeyi açık açık söyledim. Urfa halkının bir talebi vardı. Benim aday olmamı istiyorlardı. Bekir Bozdağ’a bunu söyledim. Bunu anlattım. Üstelik ben aday olmak istemediğim halde… Bekir Bozdağ’ın söylediği doğru bir şey var. O da şu, “ben adayım” demedim. Niyetim aday olmak değildi. Ama halkın talebine sırtımı dönemezdim” ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Erbakan İsrail ticaretini hatırlatıp rest çekti: Çekilmiyoruz

AKP YÜZDE 60 OY ALMIŞTI

Öte yandan Şanlıurfa’da 2019 yılında gerçekleştirilen son yerel seçimde AKP yüzde 60,81 oranında oy almıştı. AKP’yi yüzde 36,35 ile Saadet Partisi takip etmişti.

“ŞANLIURFA’YI MİLLİ GÖRÜŞ İLE YENİDEN TANIŞTIRACAĞIZ”

Erbakan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“1984’te Şanlıurfa’da milli görüş belediyeciliği ile tanıştı. Şimdi, 40 yıl sonra 31 Mart’ta tekrar Büyükşehir Belediye başkan adayımız Mehmet Kasım Gülpınar’ın yönetiminde milli görüş belediyeciliği başlayacak. Bu muazzam manzara Şanlıurfa’ya yakışır. 200 binin üzerinde insanla Şanlıurfa bugün mesajını net bir şekilde veriyor. Bütün engellemelere, ambargolara rağmen, bütün güç ellerinde olmasına rağmen Allah haklının kazanmasını istiyor. Milletimiz neden Yeniden Refah’a koşuyor? Çünkü bu millet rantçı belediyeden bıktı artık. Değişim istiyor, samimi, dürüst, tevazu sahibi belediye başkanları istiyor. Milletin derdi ile dertleneceğine kendi makam aracı ile dertlenen, millet ile arasına mesafe koymuş belediyeleri istemiyor” dedi.

Fatih Erbakan’dan ‘Yeniden Refah’ iddiası: Bizzat yukarılardan talimat gitmiş…

AKP’YE İSRAİL TEPKİSİ

“İnsani yardımı da mı ulaştıramıyoruz, bu kadar mı aciziz diyorlar. Ben de üzülerek diyorum ki bırakın oradaki kardeşlerimize bir gıda ulaştırmayı, bir yardım ulaştırmayı biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üzülerek söylüyorum, aylardan beri harıl harıl gemileri İsrail’e göndermeye İsrail’le ticaret yapmaya, ihracat yapmaya maalesef devam ediyor. Gerçekten de çok acı bir durum. Biz söylerken utanıyoruz. Günde 8-10 tane gemi Türkiye limanlarından kalkıp harıl harıl katil siyonist rejime mal taşımaya devam edip gübre, çelik, yedek parça, tekstil, giyim kuşam, dikenli tel, tel örgü, metaller… 7 Ekim’de katliam başladı, 7 Ekim’den bu yana sekiz milyon lira değerinde dikenli tel Türkiye’den İsrail’e gönderildi. Bak mübarek günlerde Ramazan’da İsrail Mescid-i Aksa’nın çevresini dikenli tellerle çevirdi. O çevirdiği dikenli teller Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya giremesin diye kullandığı dikenli teller Türkiye’den gitti maalesef. Ya biz altı asır, Gazze’nin, Kudüs’ün, Filistin’in bütün ezilenlerin ve mazlumların hamisi olmuş, dünyaya adaleti dağıtmış, bütün dünyada zulmü ve sömürüyü ortadan kaldırmış Osmanlı’nın torunlarıyız. Bize yakışıyor mu bu manzara Allah aşkına? Yakışmıyor elbette.”

Erbakan’dan Erdoğan’a: Bu şantaj bu millete sökmez

”KÜRECİK RADAR ÜSSÜNÜ KAPATIN”

“Bakınız kınamak, lanetlemek milletin işidir. Miting yapmak vatandaşın, STK’ların işidir, muhalefetin işidir. Konuşmak bizim işimiz. İcraat yapmak, adım atmak, yaptırım uygulamak iktidarın işidir. Siz iktidar olarak sadece konuşarak, kınıyarak, lanetleyerek bu vebalden kurtulamazsınız. Çünkü yetki sahibisin. E ne yapacağım; ya en azından şu ihracatı şu ticarete son verin. Şu İsrail’deki büyükelçimizi geri çağırın. Adamlar Ankara’daki büyükelçisini çağırdı, biz İsrail’deki büyükelçimizi çağıramadık. Lahey Adalet Divanı’na Güney Afrika gitti, İsrail’i şikayet etti. Biz gidip şikayet edemedik. Şu Malatya’daki Kürecik radar üstünü kapatın. İsraili, katil siyonistleri İran füzelerine karşı korumak bize mi düştü Allah aşkına? Biz bağımsız bir devlet değil miyiz? Kapatın gitsin şu Kürecik radar üssünü. Bu zulme böyle açıktan fiilen destek veren, resmi olarak, fiili olarak destek veren Amerika’nın İncirlik üssünü kapatın. En azından bu adımları atın. Bunları atmadan konuşarak, lanetleyerek, kınayarak bu vebalden kurtulamazsın.”

Yeniden Refah Partisi, Erdoğan, Fatih Erbabakan, AKP, Cumhur İttifakı, şanlıurfa

Kaynak: TELE1