Yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanları CHP’den istifa etti

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 12:24 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 3:21 pm

Yeniden aday gösterilmeyen Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay CHP‘den istifa etti.

31 Mart yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) istifalar gelmeye başladı. Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay yeniden aday gösterilmeyince CHP’den istifa etti.

İŞÇİLERE MOBBİNG YAPTIĞI İDDİA EDİLİYORDU

CHP’liler Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in istifasının ardından personele mobbing uyguladığı ve işten çıkarttığı iddiasında bulunarak belediye binası önünden protestoda bulundular.

“GENEL MERKEZİMİZ UYGUN GÖRMEDİ”

Basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Orhan Atan “Artvin belediye başkanlığı için partimizin yetkili kurulları tarafından adaylığına genel merkezimizin yaptığı yoğun araştırma ve anketler neticesinde mevcut belediye başkanını uygun görülmemiş, partimiz, Artvin halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Bilgehan Erdem öğretmenimizi Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlığı adaylığına atamıştır. Aday adaylığı süreci ve adaylık açıklamasından sonraki süreçte Demirhan Elçin’in yapmış olduğu uygunsuz açıklamalar, partililikle ve belediye başkanlığı kimliğiyle asla uyuşmamaktadır. Bu durum tüm kamuoyunun da malumudur. Bu açıklamalardan öte belediye başkanının yaptığı son davranış, bardağı taşıran son damla olmuştur. Şöyle ki, belediyemizde alın teriyle çalışıp evine ekmek götürmek isteyen çalışanlarına, bizim çocuklarımıza, kendisi aday olmadığı için mobbing uygulamak baskı yapmak, çalışanların yerlerini değiştirmek sosyal medya hesaplarından çıktı alıp onları işten çıkarmak, tehdit etmek, zorla emekliye sevk etmekle tehdit etmek, bu da yetmemiş gibi işlerine son vermek ne belediye başkalığına ne de Artvinlilik kimliğine yakışır” dedi.

Öte yandan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin geçtiğimiz Aralık ayında, belediye önünde bir basın açıklaması düzenlemiş ve aday adaylığı sürecini durdurduğunu açıklamıştı.

ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Adana’nın Çukurova ilçesinin Belediye Başkanı Soner Çetin de CHP’den istifa ettiğini duyurdu. CHP, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Çetin’i değil Emrah Kozay’ı aday göstermişti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çetin, aday belirleme sürecinde partinin ilkelerinin ihlal edildiğini ve liyakate dayalı kuralların esas alınmadığını öne sürdü. Çetin, “Adaylıkların ahbap-çavuş ilişkileriyle dağıtıldığı bir süreci üzülerek yaşadık” dedi.

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Mevcut Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, aday gösterilmemesinin ardından istifa etti.

Akay, X hesabından yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi:

“Emeğe değer veren, hemen her alanda üretim yapan, ürettiğini ve diğer kaynakları en verimli şekilde kullanan, muhtaçlara yaptığı paylaşımlarda hiçbir şekilde kimlik ayrımı yapmayan, başarısı tüm kamuoyu tarafından kabul edilen bir başkana tahammül edemeyen; tek amaçları kamusal kaynakları yağmalamak olan yöneticilerin ahlak dışı yollarla işgal ettiği, 55 yıl hemen her alanında onurla ve gururla hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Seyhan’a ve Adana’ya, layık olduğu hizmetlere devam edeceğimi bir atasözünü anımsatarak tüm hemşehrilerime saygı ile duyuruyorum. ‘İstendiğin yere erinme, istenmediğin yere görünme!'”

 

Gürsel Tekin CHP’den istifa etti

Kaynak: TELE1