“Yeni Twitter” denmişti! Rekabet Kurumu’ndan Threads’e soruşturma

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 2:06 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 2:10 pm

Twitter’a rakip olarak piyasaya çıkan Threads adlı sosyal medya platformuna Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açıldı.

Space X CEO’su Elon Musk’ın satın almasından sonra başta “mavi tik” ve ücretli abonelik konusunda aldığı kararlarla bazı kullanıcıların tepki gösterdiği Twitter’a alternatif olarak Facebook CEO’su Elon Musk tarafından kurulan Threads’e Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açıldı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Threads’in aynı şirket grubu olan Meta bünyesinde yer alan Instagram adlı sosyal medya platformuna bağlanarak açılması zorunluluğunun, Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun’un altıncı maddesini ihlal ettiğine yönelik yeterli bilgi ve belgeye eriştikleri belirtildi.

Açıklamada, “Meta Platforms, kullanıma yeni sunmuş olduğu Threads isimli uygulamayı, Instagram uygulamasıyla bağlamak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6’ncı maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu’nca karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Meta hakkında soruşturma açılmasına karar vermiştir” denildi.

Açıklamada geçen Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un altıncı maddesinde, “Bir veya birden fazla teşebbüsün ülkenin bütününde ya da bir bölümünde bir mal veya hizmet piyasasındaki hakim durumunu tek başına yahut başkaları ile yapacağı anlaşmalar ya da birlikte davranışlar ile kötüye kullanması hukuka aykırı ve yasaktır” ifadeleri yer alıyor.

Threads’in beklenen özelliği geldi! Artık Instagram’a gerek yok

Kaynak: TELE1