Yeni Şafak’ın ‘Türkiye’ye çağrı’ diye servis ettiği cihatçının IŞİD lideriyle fotoğrafları ortaya çıktı

Yayın tarihi: 2 Mart 2020 Pazartesi 11:44 am - Güncelleme: 2 Mart 2020 Pazartesi 11:44 am

Yeni Şafak’ın Türkiye halkına seslenen isim olarak servis ettiği Abdullah Muhaysini’nin Suriye’de IŞİD ile diğer gruplar arasında arabuluculuk yaptığı, öldürülen IŞİD liderlerinden Ömer Şişani ile fotoğrafının olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve Yeni Akit başta olmak üzere bazı yandaş yayın organlarında ‘Fetih Ordusu’nda görev yapan bir ‘hakim’in Türkiye halkına seslendiği videoda konuşan Suudi Arabistanlı Abdullah Muhaysini’nin IŞİD liderleriyle fotoğrafları ve geçmişine dair dikkat çekici ayrıntılar ortaya çıktı.

Videoda Abdullah Muhaysini adlı kişi, “Kadınları öldürüyorlar. Çocukları diri diri gömüyorlar. Müslümanların minareleri yıkılıyor. Suriye halkı nida ediyor. Ey Osmanlı torunları sizler onlara en yakın insanlarsınız” ifadelerini kullanıyor.

2015 yılında Arabistan’dan ayrılarak Suriye’ye geçen Muhaysini, verdiği bir söyleşide bunun sebebini, “Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan muhalif birlikler ile IŞİD yapılanmasının arasında ortaya çıkan sorunlar olduğunu” söylemiş.

O dönemde IŞİD’in Suriye’deki liderlerinden Ebu Ali el Enbari ile görüşmeler yapan Muhaysini’nin IŞİD’in Çeçen asıllı olan üst düzey liderlerinden Ömer Şişani ile de fotoğrafları var.

Muhaysini, 2017’de de o tarihe kadar birlikte hareket ettiği El Kaide’ci Heyet Tahrir Şam örgütünden ayrıldığını duyuruyor.

Muhaysi’nin şimdi içinde bulunduğu Fetih Ordusu ise İdlib’de faaliyet gösteriyor. Fetih el Şam (El Kaide’den ayrılmadan önceki adıyla El Nusra Cephesi), Ahrar’uş Şam, Ecnad el Şam gibi örgütler Fetih Ordusu içinde yer alıyor.