Yeni iOS güncellemesi ne gibi yenilikler sunuyor

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 9:30 am - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 11:00 am

iPhone kullanıcılarının merakla bekledikleri yeni güncelleme paketi nihayet servis edildi. İşte yeni güncelleme paketinin yenilikleri.

Apple, iPhone kullanıcıları için önemli güvenlik güncellemeleri ve Siri ve emoji ile ilgili hataların düzeltilmesini içeren yeni bir hata düzeltme güncellemesi olan iOS 16.4.1’i yayınladı. Güncelleme, iPhone 8 ve daha yeni modellerde çalışabilen tüm iPhone modelleri için mevcuttur. Güncelleme boyutu 299.2 MB ve yapı numarası 20E252’dir.

 

Güncellemedeki ana düzeltmelerden biri, önceden hatalı çalışan bazı emojilerin düzeltilmesi ile ilgilidir. Ayrıca, bazı kullanıcılar Siri’nin yanıt vermediği sorunlar bildirdi ve bu sorun da bu güncelleme ile çözüldü.

 

ios

En önemlisi, iOS 16.4.1, etkin olarak sömürülen iki güvenlik açığı için düzeltmeler içerir: IOSurfaceAccelerator ve WebKit. İlki, bir uygulamanın çekirdek ayrıcalıklarıyla keyfi kod çalıştırmasına izin verebilirdi, ikincisi ise kötü amaçlı olarak hazırlanmış web içeriğini işlerken keyfi kod çalıştırmasına neden olabilirdi. Apple, her iki sorunun da etkin olarak sömürülmüş olabileceği raporlarının farkında.

Samsung Galaxy A24’ün fiyatı belli oldu

 

Hava durumu uygulamasıyla ilgili son bazı kesintilere rağmen, bu güncelleme, uygulamadaki herhangi bir sorunu çözmez, çünkü çoğu sorun sunucu tarafında ve bir iOS güncellemesi olmadan çözülebilir. Tabi bu güncellemenin yeni özellikler getirmekten ziyade mevcut sürümde var olan hataların çözümüne yönelik olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle söz konusu güncelleme daha çok güvenlik kanadına ağırlık vermiş. Yeni iOS güncellemesi sonunda yayınlandı.