Yeni Galaxy Z ailesi iddialı geliyor

Yayın tarihi: 23 Mart 2023 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 12:14 pm

Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarına ait yeni oyuncularını sahaya sürebilmek için artık geri sayıma geçti. Peki ama akıllı telefon tutkunlarını neler bekliyor dersiniz?

Samsung, 2023’ün merakla beklenen amira gemisi olan Samsung Galaxy S23 serisini piyasaya sürdüğünden bu yana sadece bir ay geçti, ancak birçok mobil teknoloji tutkunu şimdiden gözünü Güney Koreli devin Z serisine çevirdi bile. Bu yıl, Z serisi bir kez daha Galaxy Z Fold 5 ve daha küçük kardeşi Galaxy Z Flip 5’ten oluşacak.

Seri genellikle Ağustos ayında tanıtılıyor, ancak ünlü teknoloji duyumcusu Ice Universe, şimdiye kadar Twitter’da bildiğimiz tüm söylentilerin oldukça uzun bir listesini derledi. Tabi her ne kadar, Ice Universe’ün Samsung konusunda çok güvenilir bir geçmişi olsa da, tüm bu sızıntılar hala birer iddia niteliğinde olduğundan biraz şüpheyle karşılanmalıdır.

 

Görünüşe göre, Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5’e kıyasla çok daha önemli güncellemeler alıyor. Her iki cihaz da yeni su damlası menteşelerini (böylece her iki katlanabilir cihazın arasındaki boşluğu ve çizgiyi azaltacak) yeni dokunmatik ekran teknolojisini ve IPX8 sertifikasyonlarını alacaklar, ancak benzerlikler burada sona erecek.

 

 Galaxy z

Galaxy Z Flip 5, önemli ölçüde iyileştirilmiş “neredeyse kare” 3,4 inçlik bir dış ekran ve daha ince iç ekran çerçevelerine sahip olacak. Öte yandan, Galaxy Z Fold 5, aynı kapağındaki ekran boyutuna (yani 6,2 inç) ve önceki modelin en-boy oranlarına takılı kalacak.

Oppo, akıllı telefonlar için yeni bir dokunmatik modül patenti aldı

 

Galaxy Z Fold 4, hiç şüphesiz kötü bir akıllı telefon değil ve hala 2023’te satın alınabilecek en iyi katlanabilir telefonlardan biri. Ancak, 2023’te birçok şirketin katlanabilir pazarına girecek olması göz önüne alındığında, kullanıcılar Güney Koreli teknoloji devinden biraz daha fazlasını bekliyordu. Açıkçası bakıldığında Fold 5, yeni menteşe mekanizması nedeniyle 264 gramdan 254 grama düşecek ki bu sayede daha hafif ve biraz daha ince olacak. Ancak bunun telefonu yeterince rekabetçi hale getirip getirmeyeceği ise henüz belli değil. Yeni Galaxy Z serisi çok ses getirebilir!