Yeni Akit yazarından AKP hükümetine tehdit: ‘Atatürk’ü övme dizisidir, hesabı iktidardan sorulur’

Yayın tarihi: 30 Mart 2020 Pazartesi 9:07 am - Güncelleme: 30 Mart 2020 Pazartesi 9:07 am

Gerici Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu, TRT’de ekranlara gelen ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ dizisi üzerinden iktidarı tehdit etti. Bahadıroğlu, Atatürk düşmanlığını ortaya koyduğu ‘Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi Osmanlıyı sevdiren dizilere karşı Kemalistlerin rövanşıdır’ tweetini gelen sert tepkiler üzerine sildi.

Bahadıroğlu, TRT 1’de ekrana gelen ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ dizisi için Diriliş ve Abdülhamit adlı dizilerinin rövanşı olduğunu ileri sürerek, “Atatürk’ü övme dizisidir. Hesabı iktidardan sorulur” dedi. Bahadıroğlu, tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

Yazar Yavuz Bahadıroğlu, TRT 1’de ekrana gelen ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ dizisinin ‘Diriliş ve Abdülhamit gibi Osmanlıyı sevdiren dizilerin Kemalistlerin rövanşı olduğunu’ ileri sürerek, “Ya istiklal ya ölüm isimli dizi, son yıllarda yapılan Diriliş, Kuruluş, Abdülhamid gibi Osmanlıyı sevdiren dizilere karşı Kemalistlerin rövanşıdır. Atatürk’ü övme dizisidir. TRT’ye bu dizi kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur” dedi.

TEPKİ ALINCA BU TWEETİ ATTI

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, kişisel hesabından kullandığı ifadeler tepki alınca, “Son twitimin bazı yanlış anlamalara ve yargılara yol açmasına üzüldüm. Maksadı aşan şekilde anlaşıldığı için tweetimi sildim. Tek dileğim dizilerde tarihi gerçeklere sadık kalınmasıdır. Konuya hassas yaklaşan ülkücü camia ile kardeşlik bağlarımız vardır” açıklamasında bulundu.