Yavuz Ağıralioğlu’ndan dikkat çeken açıklama! Yeni parti mi kuruyor?

Yayın tarihi: 20 Haziran 2023 Salı 4:26 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 4:27 pm

İYİ Parti’den “Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz kazanmaktansa, doğruluktan kaybetmeyi seçtim” diyerek istifa eden Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kurabileceğinin sinyalini verdi.

İYİ Parti’den ayrılığı çok konuşulan Yavuz Ağıralioğlu’ndan dikkat çeken açıklamalar geldi. Medyascope’ta Ruşen Çakır’a konuşan Ağıralioğlu “İYİ Parti’de bu üçüncü yol başarılamadı. İnşallah bir siyasi tasavvur sunacağız milletimize” diyerek yeni parti kurabileceğinin sinyalini verdi.

Ağıralioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Milliyetçiliğin taşıması gereken duygu, bütün memleketi kendi mesuliyet alanınız bileceksiniz. Milletin bir bölümünü dışarda tutamazsınız, HDP’ye oy verenler dahil. Bu memlekette Kürt meselesi yoktur ama bu bizce öyledir. Kendinin Kürt olduğunu ve bir Kürt meselesi olduğunu düşünen insanlar vardır.”

“Milliyetçiliğin bir mesuliyeti de, devletinden doğru veya yanlış alacaklı olduğunu düşünenlerin problemlerine çözüm iradesi koymaktır. Yaşanmış acılardan ders çıkaracağız. Bir merkez inşa edeceğiz. Bir beraberlik zemini inşa edeceğiz. İYİ Parti’de bu üçüncü yol başarılamadı. İnşallah bir siyasi tasavvur sunacağız milletimize.”

İYİ Parti’den en düşük memur ve emekli maaşı teklifi