Yavaş’ın yüzde 70’lik zammını eleştirmişti! AKP adayı Altınok’tan enflasyonun altında zam

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 7:45 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 7:45 pm

AKP’nin ABB adayı Turgut Altınok, belediye başkanlığını sürdürdüğü Keçiören Belediyesi’nde çalışan işçilere enflasyonun altında zam yaptı. Altınok, Yavaş’ın yaptığı yüzde 70 zammı eleştirmişti.

AKP ve MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, belediye başkanlığını sürdürdüğü Keçiören Belediyesinde çalışan işçilere enflasyonun altında, yüzde 35 zam yaptı.

Birgün’de yer alan habere göre 2024 yılı zamlı maaşlarını yüzde 35’lik oran üzerinden ancak 15 Şubat’ta alabilen Keçiören Belediyesi Gıda Tüketim Malları Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesindeki işçiler bu ay 23 bin TL maaş aldı. Bu ücrete 2 bin TL de yol ve yemek ücreti eklenerek işçilerin hesaplarına 25 bin TL yatırıldı.

Keçiören Belediyesi işçilerine ocak ayında yol ve yemek dahil 18 bin 700 lira civarında maaş yatırıldı.

2014’te Büyük Birlik Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanlığı’na aday olan ve Mustafa Ak’a karşı kaybeden Altınok hakkında Gökçek iddialarını sürdürerek, “Keçiören’de bir önceki dönemde belediye başkanı olan arkadaş yeniden aday oldu. Ama bazı gerçekleri bilmeniz lazım. Şimdi size bir sual soracağım. Turgut Altınok, Belediye Başkanlığından giderken ne kadar borç bıraktı biliyor musunuz? Tam 150 trilyon borç bıraktı.” demişti.

Oysa 2024 yılında sadece yemek ücreti aylık 4 bin 420 lira, yol ücreti ise 2 bin 888 lira olarak belirlenmişti.

Turgut Altınok belediyede şirket işçilerini de 5 yıldır sendikasız çalıştırıyor. Kamu işçileri için 2 yılda bir yapılması gereken toplu sözleşme de henüz yapılmadı.

Mansur Yavaş’tan Altınok’a gönderme: Projelerimizi taklit ediyorlar

YAVAŞ’IN ZAM ORANINI ELEŞTİRMİŞTİ

Oysaki Turgut Altınok, Mansur Yavaş’ın ABB personeline yaptığı yüzde 70 zam oranını eleştirmiş, “Göreve geldiğimizde ABB personeline zam yapacağız” vaadinde bulunmuştu.

Turgut Altınok’un görevini sürdürdüğü belediye işçilerine yapmadığı zammı ABB işçilerine yapacağını söylemesi ise Keçiören’de alay konusu olmuştu.

ABB Mansur Yavaş ise yüzde 70 oranında zam yaparak “Şimdilik yüzde 70 zam yapıyoruz. Bunu söylerken, bunun da bu enflasyonist ortamda eriyeceğinden hiç şüphem yok ama daima yanınızda olacağız” demişti. ABB İşçileri şubat ayını beklemeden ocak ayında 2024 yılı zamlı maaşlarını almıştı.

AKP adayı Turgut Altınok’tan ‘Emekliye yardım için illa seçim mi olmalı’ diyen yurttaşa: Provokasyonu bırakalım

Kaynak: TELE1