Yavaş ve İmamoğlu Akşener’le görüşecek!

Yayın tarihi: 4 Mart 2023 Cumartesi 1:45 pm - Güncelleme: 4 Mart 2023 Cumartesi 4:08 pm

CHP’li 10 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ile fotoğraf vermesinin ardından belediye başkanlarının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edeceği iddia edilmişti. CHP’den yapılan açıklamada “İsmi zikredilen iki belediye başkanı İYİ Parti Genel Merkezi dışında Meral Akşener’le görüşecektir” ifadelerine yer verildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katıldı. toplantı sonrası Millet İttifakı belediye başkanlarının Akşener’le görüşeceği  iddia edilmişti. Bu açıklamaya CHP’den yanıt geldi.

“İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ DIŞINDA GÖRÜŞECEKLER”

CHP’den yapılan açıklamada “İsmi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımız Meral Akşener’le İYİ Parti Genel Merkezi dışında görüşecektir” denildi. Bu iki belediye başkanının Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olduğu biliniyor.

CHP’den yapılan açıklama şöyle:

Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede “iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini” iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin mâlumudur.

Millet İttifakı belediyelerinden Kılıçdaroğlu’na destek