Yaşar Kemal’in ‘Madımak’ konuşması gündem oldu: Utançtan başka ne kaldı elimizde?

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 2:33 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 2:46 pm

Usta yazar Yaşar Kemal’in Madımak Katliamı‘ndan sonra 8 Temmuz 1993’te yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde katledilen 33 kişi tüm yurtta etkinliklerle anılıyor. Aydınlar sosyal medyada da yapılan paylaşımlarla anıldı. Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal’in 8 Temmuz 1993’te katliama ilişkin yaptığı konuşmada sosyal medyada gündem oldu.

Nerede çekildiği ve başı olmayan kısa kayıtta Kemal şunları söylüyor: “Ama size bir kaç söz söylemek isterim. 36 arkadaşımızı yaktılar. Yakanları da lanetliyorum, yaktıranları da. Burada en büyük suç devletindir. Bu hikaye 40 yıl önce başladı, bu bir birikimin sonucudur. Ve Türkiye’nin alnındaki tarihinin en büyük kara lekesidir bu. Türkiye, onlara devrimcileri ezdirmeyecekler. Türkiyenin alnındaki kara lekeyi sildireceğiz onlara. Sileceğiz bunu.

Sivas’ta Madımak anması: Bu otel hala yanıyor

‘YAZARINI YAKAN BİR ÜLKEDE HAYIR BEKLENİR Mİ?’

Türkiye öyle kolay bir ülke değildir, iki, üç insanın yiyeceği kadar. Türkiye’yi yok ettirmeyeceğiz onlara.  Hepimize yazık oldu, ama Türkiye’ye çok büyük yazık oldu. İnsanlığın yüzüne çıkıp bugün ne söyleceğiz? Utançtan başka neyimiz kaldı elimizde? 36 tane yazarını yakan bir ülkede hayır beklenir mi? Türkiye’nin alnındaki bu kara lekeyi gene biz sileceğiz. Haydi hepinizin gözlerinden öperim. Bu kara lekeyi Türkiye’nin alnından sileceğiz. Kara lekeyi Türkiye’nin alnından sileceğiz.”

Madımak Katliamı’nın 29. yılı! 2 Temmuz 1993’te neler oldu, dava nasıl kapatıldı?