Yargıtay Başkanı’ndan Adalet Bakanı’na dikkat çeken ziyaret

Yayın tarihi: 26 Aralık 2023 Salı 6:39 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2023 Salı 6:47 pm

AYM’nin ikinci Can Atalay kararının ardından gözler yerel mahkemenin vereceği karardayken, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u ziyaret etti.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u ziyaret etti. Ziyareti Bakan Tunç, sosyal medya hesabından “Yargıtay Başkanı Sayın Mehmet Akarca ile Bakanlığımızda bir araya geldik. Nazik ziyareti için teşekkür ediyorum” ifadeleriyle paylaştı.

Görüşmenin içeriğine başka bir açıklama yapılmazken, AYM’nin Gezi davasından tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay kararından sonra ne olacağı merak edilirken Yargıtay Başkanı Akarca’nın bu ziyareti dikkati çekti.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi (AYM), tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında ‘hak ihlali’ kararı vermişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi bu karara uymayarak AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bu gelişme sonrası Atalay’ın avukatları ikinci AYM’ye başvurmuştu.Başvuru üzerine ikinci kez toplanan AYM Can Atalay hakkında ikinci kez ‘hak ihlali’ kararı vermişti. Yerel mahkemeye kısa kararı geçen hafta gelirken, mahkeme heyeti dosyayı görüşmek için ‘gerekçeli kararı’ bekleyeceklerini belirtmişti. Atalay’ın arkadaşları ve avukatları adliye önünde nöbet tutarken yerel mahkemeden hala karar çıkmadı.

AYM karar vereli dört gün geçti, Can Atalay için yine tahliye çıkmadı

Kaynak: TELE1