Yaren leylek göç yolculuğuna başladı

Yayın tarihi: 8 Eylül 2022 Perşembe 11:58 am - Güncelleme: 8 Eylül 2022 Perşembe 12:29 pm

Bursa’da 66 yaşındaki balıkçı Adem Yılmaz ile yıllardır süren dostluğu ile tanınan Yaren leylek 3 yavrusuyla birlikte göç yolculuğuna başladı.

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek köyünde yaşanan balıkçı Adem Yılmaz ve leylek Yaren’in dostluğu tüm Türkiye’de yankı buldu. Geçen 10 yılda, her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan ‘Yaren’, bu sene de 6 Mart’ta 11’inci kez geldi.

Bu yıl 3 yavrusu dünyaya gelen Yaren leylek, sıcak ülkelere göç etmek üzere yuvadan ve dostu Adem Yılmaz’dan ayrılarak yolculuğuna başladı.

“BÜTÜN UMUDUM MARTTA GELMESİ”

Balıkçı Adem Yılmaz, mart ayında ‘Yaren’ leyleğe yeniden kavuşmayı dilediğini belirterek, “‘Yaren’ bu yıl 6 Mart’ta geldi. Birkaç gün sonra da eşi geldi. Daha sonra da yavruladılar. Yavrularını büyüttüler. Ağustosun sonunda birkaç gün önce de eşiyle birlikte gittiler. Onların gidişi beni çok üzdü. Her yıl olduğu gibi artık alışmak zorundayız. Temennim, önümüzdeki mart ayında ‘Yaren’ leyleğe kavuşmak. ‘Yaren’e çok bağlandım. O da bana bağlandı. Onsuz 6-7 ay geçireceğiz. Bütün umudum martta gelmesi” diye konuştu.

Yaren leylekten müjdeli haber! İlk yavru yumurtadan çıktı